Plângere penală, cazul salonului de înfrumusețare din mall

Adisa Codruț |
Data publicării:
În salonul estetic din mall se faceau injectii cu botox și acid hialuronic
În salonul estetic din mall se faceau injectii cu botox și acid hialuronic

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Iași, că pe numele societății din București care deține salonul de înfrumusețare - în care se fac intervenții estetice ilegale - dintr-un mall din Capitală va fi făcută o plângere penală. Ea a declarat că prin Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București mall-ul în cauză a fost notificat că respectiva firmă funcționează fără a avea autorizație.

În urma unor controale efectuate de DSP București săptămâna aceasta și săptămâna trecută, a fost descoperit un cabinet de înfrumusețare care funcționează într-un mall din Capitală și care oferea inclusiv servicii de injectare cu botox și acid hialuronic, deși avea oficial suspendată activitatea de anul trecut.

„Ministerul poate face foarte multe. Ministerul este autoritate. Cred că, uneori, ne-am obișnuit să nu respectăm autoritatea sau poate nu s-a dorit a fi respectată autoritatea. Pe mine, personal, nu mă interesează ce spune firma. Eu spun că am niște reguli. Ministerul Sănătății a creat un cadru legal pe care această societate nu îl respectă. Prin urmare, Ministerul Sănătății, prin DSP București, a informat conducerea mall-ului că există o societate în incintă care își desfășoară activitatea fără autorizație. Nu cred că într-un contract comercial nu există o clauză „dacă nu ești legal poți funcționa". Nu cred. Vom aștepta răspunsul și, bineînțeles, vom face plângere penală. Asta este clar", a declarat, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Inclusiv cineva din Minister și-a făcut programare

Demnitarul a confirmat că deși salonul de „înfrumusețare" din mall ar fi trebuit să își suspende activitatea, el continuă să funcționeze ilegal.

„Inclusiv din Ministerul Sănătății a sunat cineva și s-a programat. Prin urmare, astăzi, măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a obține o suspendare sau o închidere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din luna septembrie (2018 -n.r). Avea un plan de conformare cu niște neconformități care trebuiau rezolvate într-un interval de timp, putând însă să funcționeze ulterior, dar în alte condiții și nu cu act medical efectiv", a declarat Sorina Pintea.

Mai mult, la controlul făcut de inspectorii DSPMB, ministrul Sănătății a spus că s-au găsit mai multe produse medicale care aveau termenul de valabilitate expirat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel