10 întrebuințări ale pliculețelor de ceai folosite. De ce să nu le mai arunci niciodată la gunoi. De ce să le pui în pantofi și cum îți spală geamurile

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
pliculete de ceai - Foto: Freepik @azerbaijan_stocke
pliculete de ceai - Foto: Freepik @azerbaijan_stocke

Cele 10 întrebuințări ale pliculețelor de ceai folosite. Dacă afli asta, nu o să le mai arunci niciodată la gunoi.

De ce să nu mai arunci niciodată pliculețele de ceai, după ce ai făcut ceaiul. Există câteva moduri creative de a refolosi pliculețele de ceai folosite, iar în acest articol îți vom arăta câteva trucuri.

Pliculețele de ceai folosite sunt productive și au numeroase întrebuințări.

Antioxidanții, "mătura" substanțelor chimice nocive. Reduc bolile și îmbătrânirea. Giovanni Li Volti: Sunt ca niște vânători de comori!

În general, după ce le folosim, aruncăm pliculețele de ceai la gunoi, dar nu știm că pliculețele de ceai folosite au suficient potențial pentru a fi refolosite în multe moduri productive. Vă arătăm cele 10 moduri geniale de a refolosi acest mic pliculeț.

1. Adaugați aromă pastelor sau orezului

Data viitoare când plănuiți să preparați orez sau paste, puteți folosi pliculețele de ceai folosite. Tot ce trebuie să faceți este să agățați pliculețele de ceai în timp ce fierbe apa. Scoateți pliculețele de ceai folosite înainte de a pune pastele sau orezul pentru a le lăsa să se îmbibe de aromă.

2. Hrăniți-vă grădina

Fierbeți pliculețele de ceai folosite și folosiți apa preparată pentru a vă uda plantele. Aceasta va proteja plantele de orice fel de infecție fungică.

De asemenea, puteți deschide pliculețul de ceai și amesteca frunzele cu pământul de deasupra. Va fertiliza stratul superior al solului.

Pliculețele de ceai folosite sunt bogate în nutrienți și pot ajuta la hrănirea plantelor.

3. Scăpați de pantofii urât mirositori

Păstrați-vă pantofii fără mirosuri introducând în pantofi pliculețe de ceai folosite dar uscate. Pliculețul de ceai absoarbe mirosul neplăcut.

4. Deodorizați covoarele

Pliculețele de ceai sunt o modalitate genială de a curăța și deodoriza covoarele și mochetele. Umeziți pliculețele de ceai folosite în apă caldă.

Deschideți pliculețul de ceai și întindeți frunzele umede pe covor. Lasă-l până când frunzele se usucă și apoi aspiră covorul. Puteți alege un ceai aromat, cum ar fi lămâie sau mentă, pentru a lăsa în urmă un miros plăcut!

5. Curăță perfect geamurile

Unele dintre cele mai dificile lucruri de curățat în casă sunt ferestrele sau ușile de sticlă. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți pliculețele de ceai și să folosiți apa pentru a curăța sticla. Folosiți o cârpă fără scame pentru a obține rezultate perfecte.

6. Fă un balsam de păr excelent

Fierbe pliculețele de ceai folosite și fă o infuzie slabă pentru a-ți condiționa părul. O să vă recăpătați strălucirea părului.

7. Scoate grăsimea de pe vasele murdare

Grăsimea încăpățânată de pe vase poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul pungilor de ceai folosite. Scufundați pungile de ceai în apă caldă pentru un timp și curățați vasele cu acea apă. Astfel, vă veți asigura că vasele vor fi spice și fără bacterii, dar și fără bacterii.

8. Faceți o baie antioxidantă

Frunzele de ceai sunt o sursă excelentă de antioxidanți care ajută la întinerirea pielii. Scufundă pliculețele de ceai în cadă, iar amestecul va scăpa de mirosul urât al corpului și de pielea moartă. De asemenea, îndepărtează orice posibilitate de infecții ale pielii.

9. Utilizați ca odorizant de aer

Adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat în pliculețele de ceai folosite și agățați-le în casă, la birou sau chiar în mașină, iar acestea funcționează ca un odorizant perfect.

Pliculețele de ceai folosite pot fi puse în locuri unde dorești să împrospătezi mirosul. De exemplu, le poți așeza în frigider, în pantofi sau în cutii cu încălțăminte pentru a elimina mirosurile neplăcute.

Poți pune pliculețe de ceai uscate în sertare, dulapuri sau în bagaje pentru a le păstra proaspete și a le conferi un miros plăcut.

10. Exfoliant facial

După ce ai folosit pliculețul, deschide-l și amestecă conținutul cu puțină apă sau ulei de nucă de cocos. Obții astfel un exfoliant natural pentru ten. Masează ușor pielea cu acest amestec, apoi clătește bine.

Pentru a profita de aceste trucuri, asigură-te că pliculețele de ceai folosite sunt uscate bine înainte de a le utiliza în scopuri alternative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel