Plumbul, OTRAVA pe care o consumăm zilnic fără să știm. Cum ajunge în alimente și cât e de PERICULOS: E stocat în oase până la 30 de ani

Adriana Tiganescu |
Data publicării:
Plumbul - Foto: Pexels / Freepick
Plumbul - Foto: Pexels / Freepick

Un lucru pe care nu îl auzim foarte des este că cercetatorii din domeniu au subliniat ca plumbul este toxic pentru organismul nostru dar mai ales pentru cei mici.

În calitate de consumatori în masa, nu trebuie să minimalizăm expunerea la acest metal extrem de periculos, ce este prezent de la hrana zilnică, la produsele cosmetice, iar lista poate continua.

Plumbul este un metal neferos si cel mai larg utilizat. Cu toate că devine periculos pentru  organismul uman, fiind  imposibil de evitat în totalitate.

La nivel personal ne expunem zilnic folosind produsele de make-up, vopseaua de păr, în general cosmeticele.

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), ce este și cum se manifestă

Plumbul, pe masa dumneavoastră

Conform ultimelor studii, s-au găsit urme surprinzător de ridicate de plumb în alimentele noastre preferate, pulberele proteice pe baza de plante, proteinele din orez și mazăre, pudra de cacao, cartofii dulci, muștarul verde precum și în alte culturi.

Expunerea acută la plumb (adică un nivel ridicat într-o perioadă scurtă de timp) poate provoca vărsături, umflături cerebrale și convulsii. Din fericire, cei mai mulți dintre noi nu sunt expuși la niveluri acute de plumb.

Cercetătorii sunt preocupați mai mult de amenințarea invizibilă a plumbului la niveluri scăzute de expunere de-a lungul vieții noastre.

Totuși, este posibil să nu aveți nici o idee că simptomele pe care le aveți - tulburări gastrointestinale, depresie, greață și oboseală, care sunt  de fapt cauzate de toxicitatea plumbului (medicul dumneavoastră poate efectua un test de sânge  pentru dumneavoastră).

Lista cu simptomele precoce ale intoxicației cu plumb numit și saturnism pentru care dăm vina posibil pe alte cauze sunt:

- dureri articulare

- tensiune arterială ridicată

- halucinații

- infecții ale tractului urinar

- IQ redus

- epuizare

- pierderea parului

- apatie

În plus, plumbul poate fi stocat în oase timp de până la 30 de ani.

Acesta, ajuns la nivelul creierului poate cauza probleme cognitive. De fapt, cercetătorii suspectează că toxinele sunt datorate plumbului ce ar putea fi principala cauză a tulburărilor mentale legate de vârstă.

SuperGreenFoods: Pulberea VERDE, beneficii sau pierdere de timp

Cum putem elimina PLUMBUL din organism

 

Medicii pot folosi un medicament ce se poate administra si intravenos care se leagă de plumb pentru a-l scoate din corpul dumneavoastră.

Acest lucru se numește TERAPIE DE CHELARE. Cu toate acestea, este folosită doar pentru otrăvirea severă la adulți.

Care este nivelul de acumulare de plumb în organism de la care este considerat toxic

Este interesant faptul că două persoane cu același nivel de toxicitate a plumbului pot avea simptome de gravitate și tipuri de simptome foarte diferite. Oamenii de știință nu au studii clare.

Cercetătorii Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA au stabilit liniile directoare privind toxicitatea plumbului de mai jos. Dar rețineți că, în ciuda acestor recomandări, CDC subliniaza că niciun nivel de plumb nu este "sigur".

CDC consideră că un nivel de 10 miligrame per decilitru sau mai mare în sângele adulților este "ridicat" iar copiii ce depasesc 5ug/DL sa se ia masuri urgente. Testul poate fi realizat de medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel