Pneumonia virală, boala care îngrozește China, a ajuns în Coreea de Sud

Angela Sabău |
Data publicării:
Plămâni afectați
Plămâni afectați

Pneumonia virală, o boală care face ravagii în China, a ajuns în Coreea de Sud. O femeie de afaceri din China este sub tratament, izolată, la Seul, pentru a evita îmbolnăvorea altor persoane.

O femeie de 36 de ani din China primește tratament în Coreea de Sud, din cauza unei pneumonii virale care a îmbolnăvit zeci de persoane în China și Hong Kong în ultimele săptămâni. Femeia primește tratamentul izolată, pe fondul îngrijorării din cauza acestei pneumonii deosebit de periculoase.

Centrele de control și prevenire a bolilor din Coreea a declarat miercuri că femeia, care a fost diagnosticată cu pneumonie marți, în urma a două călătorii de afaceri în China, luna trecută, a reprezentat primul posibil caz al bolii respiratorii a cărei cauză rămâne necunoscută.

Femeia neidentificată, care lucrează pentru o companie sud-coreeană în apropierea capitalei Seul, a prezentat tuse și febră de la întoarcerea dintr-o călătorie de cinci zile în orașul chinez Xiamen, pe 30 decembrie, a declarat KCDC într-un comunicat de presă preluat de medicalxpress.com.

De asemenea, ea a vizitat Wuhan, orașul chinez continental de unde a apărut focarul, timp de cinci zile la mijlocul lunii decembrie. Ea a spus medicilor sud-coreeni că nu a luat contact cu animalele în timp ce se afla acolo și nu a vizitat locuri aglomerate din suburbiile lui Wuhan, unde au fost depistate majoritatea cazurilor.

KCDC a declarat că femeia era într-o stare relativ bună și a fost supusă unor teste la un spital din sudul Seulului pentru a confirma dacă are aceeași boală ca și pacienții din Wuhan. Oficialii sud-coreeni au intensificat monitorizarea persoanelor care intră din China și au sfătuit călătorii să evite contactul cu animalele și să aibă grijă suplimentară în igiena personală.

Boala - o formă neidentificată de pneumonie virală - a trimis 59 de persoane la spitalul din Wuhan, în provincia Hubei centrală. Duminică, șapte erau în stare critică, în timp ce restul erau stabile.

În Hong Kong, un număr de 15 pacienți au fost tratați duminică pentru simptome similare, inclusiv febră și infecție respiratorie, după vizitele recente la Wuhan. Nu este clar, deocamdată, dacă au aceeași boală ca și pacienții din Wuhan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel