Poliartrita, cauze și tratament. Ce puteți face acasă pentru a ameliora durerile

Monika Baciu |
Data publicării:
poliartrita - FOTO: Freepik@stefamerpik
poliartrita - FOTO: Freepik@stefamerpik

Poliartrita este un termen folosit atunci când cinci sau mai multe articulații sunt afectate de dureri articulare.

Poliartrita poate prezenta episoade acute sau poate deveni cronică, cu o durată mai mare de șase săptămâni. Poliartrita poate evolua într-un anumit tip de boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoida, lupus, sau sindromul Sjogren. Cu toate acestea, de obicei se rezolvă și nu se repetă. Există multe cauze potențiale, astfel încât simptomele pot varia foarte mult de la o persoană la alta, notează Healthline.

Poliartita, cauze

Există multe cauze diferite pentru poliartrită, cum ar fi:

- cancer

- boala lui Still

- gută

- sarcoidoza

- boala Whipple

- lupus

- artrită reumatoidă

- parvovirus

Vezi și: De ce femeile mai trăiesc mai mult decât bărbații. Care este detaliul care face diferența

Poliatrita, simptome

Simptomele poliartritei pot fi similare cu cele ale artritei reumatoide. Ele se pot dezvolta în organism pe o perioadă de mai multe luni sau pot avea un debut brusc.

Simptomele includ:

- durere

- umflarea sau înroșirea în zona afectată

- o erupție cutanată

- oboseală sau lipsă de energie

- o temperatură ridicată de 38°C sau mai mare

- transpirație

- lipsa poftei de mâncare

- pierdere în greutate neașteptată, arată Medical News Today.

Poliatrita, diagnostic

Consultaţi medicul dacă credeţi că aveţi dureri articulare şi umflaturi. Medicii vor descrie de obicei simptomele articulare ca poliartrita în cazul în care o persoană are simptome de artrită în cel puțin cinci articulații.

Medicul dumneavoastră vă va întreba despre istoricul medical și de a efectua un examen fizic. De asemenea, pot comanda analize de sânge și raze X sau o ecografie a articulațiilor.

Medicul dumneavoastră vă căuta articulații inflamate, sensibilitate și umflături. Medicii vor căuta, de asemenea, modele simetrice sau asimetrice de durere. Durerea simetrică este atunci când simptomele artritei se dezvoltă pe ambele părți ale corpului.

De exemplu, persoanele cu atrită reumatoidă prezintă adesea simptome în ambele mâini. Persoanele cu artrită psoriazică prezintă adesea simptome asimetrice, astfel încât acestea pot avea simptome într-un genunchi, de exemplu.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Cum îți influențează sănătatea

Medicul dumneavoastră vă va examina pentru:

- Erupţii cutanate

- noduli de piele

- durere în gât (faringită)

- umflarea ganglionilor limfatici

- umflarea extremităților inferioare

Vezi și: Dinți falși, la mare căutare pe Internet. Remus Grecea: Sunt dinți fake. Duc la carii, leziuni și inflamarea gingiilor

Poliatritra, tratament

Sunt disponibile mai multe opțiuni de tratament în cazul poliatritei.

Medicamente

Tratamentul pentru poliartrită implică gestionarea simptomelor și reducerea inflamației. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda următoarele medicamente pentru a reduce durerea:

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene: Denumite în mod obișnuit AINS, aceste medicamente reduc inflamația și ameliorează durerea prin blocarea enzimelor și proteinelor care contribuie la inflamație.

Corticosteroizi: Aceste medicamente reduc inflamația prin suprimarea răspunsului imun. Corticosteroizii sunt deosebit de utili dacă aveți poliartrită ca urmare a unei boli autoimune.

Hidroxiclorochina: Acesta este un medicament modulator imunitar ușor care scade inflamația.

Medicamente antireumatice care modifică boală: Abreviate ca DMARD-uri, aceste medicamente suprimă, de asemenea, sistemul imunitar

Medicamente anti-TNF: Aceste medicamente suprima inflamaţia şi ar fi utilizate în cazul în care DMARDs singur nu au fost eficiente în tratarea durerii de artrită reumatoida sau boala lui Still.

Medicamente topice: Medicamente topice pot ajuta la ameliorarea simptomelor și pot fi achiziționate de la farmacie.

Vezi și: Boala delicată, ignorată de noi toți. Semnul durerii de CAP. Elisabeta Bădilă: E numită ucigașul tăcut. Atacă ceea ce iubește cel mai mult, creierul

Poliatrita, ce puteți face acasă pentru a ameliora durerile

Întinderile, înotul și alte forme de exercițiu poate fi, de asemenea, de ajutor în tratarea simptomelor de poliartrită. Băile calde şi încălzirea pot ajuta, de asemenea, la gestionarea durerii cauzate de artrită.

Când vine vorba de poliartrită, determinarea cauzei este esențială pentru obținerea unui tratament adecvat și reducerea simptomelor. Diagnosticarea unei cauze infecțioase sau a unei afecțiuni autoimune și excluderea oricărei posibilități de cancer subiacent este, de asemenea, importantă. Deoarece acest simptom poate fi rezultatul unui număr de cauze, este important să lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a înțelege cauza care stă la baza durerii articulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel