Prof. dr. Victoria Aramă, despre polivaccinare: O să avem vaccin COVID actualizat. Într-un braț un vaccin, în celălalt braț alt vaccin, în coapsă al treilea

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
polivaccinarea - FOTO: Freepik
polivaccinarea - FOTO: Freepik

Ce este, de fapt, polivaccinarea. Cum se face și care sunt avantajele. 

Vezi și:

Boala mortală la care vă condamnați copiii prin refuzul de a-i vaccina: Apare la 8 - 10 ani de la infecție. E de netratat așa ceva!

Antibioticul pentru infecții intra-abdominale, pulmonare și intraspitalicești. Farm. Anca Crupariu: Poate fi folosit de la naștere

Gripa: complicațiile despre care nu vorbește nimeni. Lidija Milicevic: Invaliditate, ventilație asistată, boli cardiace și cronice

În cadrul conferinței intitulate „Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, dr. Victoria Aramă, medic primar în boli infecțioase la UMF „Carol Davila” din București și INBI Prof. Dr. Matei Balș, a subliniat importanța vaccinării polivalente în combaterea infecțiilor respiratorii.

"Este foarte important să se reușească ca într-o singură vizită la medic, pacientul să fie convins să facă mai multe vaccinuri pentru că în felul acesta am crește acoperirea vaccinală împotriva mai multor infecții respiratorii.

Dacă facem vaccinul antigripal la un braț, am putea face la celălalt braț vaccinul antipneumococic", a explicat Prof. dr. Victoria Aramă, Medic primar Boli Infecţioase, UMF ”Carol Davila” Bucureşti, INBI Prof. Dr. Matei Balș, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”.

Vaccin actualizat pentru COVID

Vaccinarea împotriva infecțiilor respiratorii, inclusiv COVID-19, joacă un rol esențial în prevenirea răspândirii acestor boli și reducerea severității simptomelor.

Vaccinurile întăresc sistemul imunitar, oferindu-i protecție împotriva virusurilor respiratorii periculoare care pot provoca complicații grave, mai ales persoanelor vulnerabile.

În plus, vaccinarea contribuie la limitarea riscului de transmitere a virusurilor și la reducerea presiunii asupra sistemului de sănătate.

Vaccinurile sunt un instrument crucial în menținerea sănătății publice și prevenirea epidemiilor.

Prof. dr Victoria Aramă a anunțat că în curând vor fi disponibile vaccinuri actualizate pentru COVID-19. Aceasta a evidențiat provocările întâmpinate în perioada post-pandemică, când pacienții au prezentat co-infecții cu SARS-CoV-2, gripă și VRS.

"O să avem vaccin pentru COVID actualizat. Am putea să încercăm să folosim această vizită în care am convis pacientul pentru un vaccin, să îi putem administra la celălalt braț încă un vaccin sau la coapsă un al treilea vaccin",  a explicat Prof. dr. Victoria Aramă, Medic primar Boli Infecţioase, UMF ”Carol Davila” Bucureşti, INBI Prof. Dr. Matei Balș, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”.

Prof. Aramă a sugerat utilizarea fiecărei vizite la medic ca o oportunitate pentru a administra mai multe vaccinuri, subliniind că aceasta ar putea fi o soluție eficientă pentru a reduce incidența acestor infecții și a proteja comunitatea.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel