Poluare masivă: peste 900.000 de oameni îmbolnăviți de plămâni din cauza incendiilor de vegetație în Indonezia

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiile de vegetație poluează atmosfera, iar oamenii care trăiesc în respectivele regiuni fac afecțiuni respiratorii
Incendiile de vegetație poluează atmosfera, iar oamenii care trăiesc în respectivele regiuni fac afecțiuni respiratorii

Poluare masivă în Indonezia, unde sănătatea a peste 900.000 de indonezieni e afectată deja de smogul rezultat în urma incendiilor de vegetație din ultima perioadă. Incendiile au izbucnit din cauza practicii eliberării terenurilor prin ardere pentru a crea zone cultivabile, iar numărul bolnavilor de plămâni continuă să crească. 

Probleme grave de sănătate pentru indonezienii din Borneo și Sumatra, două regiune grav afectate de poluare masivă din cauza incendiilor de vegetație în ultima perioadă. Potrivit datelor Ministerului indonezian al Sănătății colectate până la data 23 septembrie, numărul persoanelor care suferă de probleme respiratorii a ajuns la 919.516, în șase provincii, a declarat purtătorul de cuvânt al BNPB, Agus Wibowo, în cadrul unei conferințe organizată în East Jakarta.

Poluare masivă în mai multe zone

Zonele în care se înregistrează cele mai multe persoane cu boli respiratorii asociate fumului emis din incendii sunt Sumatra de Sud (291.807), Riau (aproape 267.000), Kalimantanul de Vest (aproape 181.000), Kalimantanul de Sud (67.293), Jambi (63.554) și Kalimantanul Central (40.374), a adăugat Wibowo, conform Agerpres.

Guvernul a distribuit 73.000 de măști în localitățile afectate și a înființat mai multe centre în care locuitorii își pot verifica starea de sănătate și pot primi măști, medicamente și suplimente pentru bebeluși și gravide.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, poluarea provocată de incendiile din Indonezia reprezintă un risc pentru sănătatea a 10 milioane de copii.

Indonezia a desfășurat în ultimele două luni circa 10.000 de soldați, polițiști și personal din cadrul BNPB, dar și zeci de elicoptere pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Indonezia s-a confruntat cu o presiune internațională din ce în ce mai mare în vederea stopării practicii eliberării terenurilor prin ardere pentru crearea de zone cultivabile, în special pentru înființarea plantațiilor de palmier pentru ulei și lemn pentru celuloză, îndeosebi după incendiile devastatoare din 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel