Fructul de 6 lei care poate distruge tumorile canceroase. E plin de fibre, topește kilogramele și oferă 412% din doza zilnică necesară de Vitamina C

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Fructul plin de fibre care oferă 412% din doza zilnică de Vitamina C. Topește kilogramele în plus, reduce colesterolul și distruge tumorile canceroase.

Acest fruct citric, înrudit cu grapefruitul, aduce cu el numeroase beneficii pentru sănătate. Forma sa în formă de lacrimă, pulpa de culoare verde sau galbenă și coaja groasă, palidă, îl fac ușor de identificat.

Acest fruct consumat de foarte puțini dintre noi este bogat în nutrienți, este o sursă excelentă de vitamina C și conține o varietate de vitamine și minerale esențiale. O singură bucată din acest fruct decojit are 412% din doza zilnică recomandată de Vitamina C.

În magazine, un kg din acest fruct costă în jur de 6 lei. Un preț relativ mic pentru benefiile uriașe pe care le oferă.

Mai mult, cu un conținut ridicat de vitamina C și potasiu, el contribuie la întărirea sistemului imunitar și reglarea echilibrului de fluide și presiunii arteriale.

Ei bine, este vorba despre pomelo, un fruct pe care nu mulți oameni îl cumpără de pe rafturile magazinelor și nici nu-l consumă prea des.

Foto: Freepik @pvproductions

 

Ceea ce trebuie să mai știi despre pomelo este că e plin de fibre.

Cu 6 grame de fibre per bucată, pomelo este o alegere excelentă pentru îndeplinirea nevoilor zilnice de fibre. Fibrele insolubile, în special, adaugă volum scaunului și previn constipația. Fibrele din fructe contribuie la menținerea densității osoase, la menținerea greutății pe termen lung și la îmbunătățirea sănătății intestinale și cerebrale.

În plus, pomelo poate fi un aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus. Conținând doar 230 de calorii per bucată, dar cu un conținut semnificativ de proteine și fibre, acest fruct poate ajuta la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă.

Pomelo este plin de antioxidanți, inclusiv vitamina C, naringenin, naringin și licopen, care pot ajuta la prevenirea și reversarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Acești antioxidanți au beneficii precum încetinirea procesului de îmbătrânire și menținerea sănătății inimii.

Studiile pe animale au arătat că extractul de pomelo poate reduce nivelurile de colesterol și trigliceride, factori de risc pentru bolile de inimă. Cu toate acestea, este necesară mai multă cercetare pentru a confirma aceste efecte în cazul oamenilor.

Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, pomelo poate ajuta la prevenirea daunelor pielii cauzate de radicalii liberi, având astfel proprietăți anti-îmbătrânire. De asemenea, poate reduce formarea produselor avansate de glicare, asociate procesului de îmbătrânire.

Uleiurile esențiale din coaja de pomelo par să aibă proprietăți antibacteriene și antifungice, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste beneficii.

Studiile pe șoareci au arătat că extractul de coajă de pomelo poate suprima creșterea tumorilor și omorî celulele canceroase. Totuși, este necesară mai multă cercetare pentru a înțelege pe deplin modul în care pomelo afectează cancerul la oameni.

Nu în ultimul rând, pomelo poate fi ușor adăugat în dieta ta. Poate fi consumat ca gustare, în salate sau poate înlocui alte fructe citrice în rețetele tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel