Prahova: Percheziții într-un dosar privind obținerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID (surse)

Dana Lascu |
Data publicării:
Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical
Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează, joi, mai multe percheziții în județ într-un dosar privind obținerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova fac descinderi într-un dosar privind obținerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID atât în localități din zona rurală, cât și în unele orașe, activitatea infracțională documentată de anchetatori derulându-se începând cu luna iunie a acestui an.

În urma perchezițiilor vor fi aduse la audieri aproximativ 40 de persoane, au precizat sursele menționate.

Acesta nu este primul dosar privind certificatele false de vaccinare. 

La începutul lunii octombrie, unul dintre pacienţii care au decedat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) COVID-19 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu a fost un tânăr care, înainte să piardă lupta cu boala, le-a mărturisit medicilor că el are un certificat de vaccinare, dar de fapt nu s-a imunizat, conform declarațiilor coordonatoarei secţiei, medicul Ioana Codru.

la începutul lunii septembrie, magistrații de la Judecătoria din Găești au pus sub control judiciar un medic din Dâmbovița (o femeie în vârstă de 47 de ani) care este acuzată că a eliberat certificate de vaccinare false COVID-19 unor fotbaliști. Soțul acesteia, care este acuzat că a instigat-o să comită faptele, este în arest la domiciliu. Cei doi și-au recunoscut faptele. 

La sfârșitul lunii august, un jurnalist a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanții au eliberat documente care să treacă de filtrele autorităților, atât în țară, cât și la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliția a deschis dosar penal în urma investigației realizate de jurnaliștii Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel