Președintele Consiliului Român de Publicitate: Publicitatea la medicamente nu se face în social media. Motivul

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Bani, medicamente
Bani, medicamente

Președintele Consiliului Român de Publicitate, Oana Cociașu, spune că vaccinul este considerat un medicament și legile în vigoare interzic ca publicitatea la acesta să se facă în social media. 

La dezbaterea online ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de DC Media Group, președintele Consiliului Român de Publicitate, Oana Cociașu, afirmă că publicitatea la vaccinuri este un domeniu strict reglementat.

”Vaccinul este considerat medicament și, de aceea, el se supune tuturor regulilor impuse de Agenția Națională a Medicamentului (ANM). Pe lângă Ghidul și normele de publicitate emise de ANM, noi mai trebuie să ținem cont și de legea publicității. Trebuie să ținem cont și de publicitatea la medicamente stipulată în Legea din 2006, deci avem un playground destul de limitat. Totuși, există niște clauze, articole în Ghidul ANM, cât și în legile pe care vi le-am enunțat care ne lasă niște portițe vis-a-vis de campaniile de vaccinare în sensul că acestea sunt exceptate de la niște reguli forte stricte care sunt impuse, de exemplu medicamentelor eliberate pe prescripție”, explică Oana Cociașu.

Potrivit acesteia, toate campaniile la medicamente trebuie să aibă viza ANM, mai ales acele campanii de vaccinare inițiate de companii farmaceutice. Campaniile de conștientizare asupra unor boli sau cele pro-vaccinare, inițiate de Ministerul Sănătății, nu trebuie să aibă viza ANM.

Întrebată de ce nu se face publicată în social media, de unde se informează circa 21,5% dintre români legat de vaccinare și unde se derulează campaniile anti-vaccinare, Oana Cociașu a răspuns: 

”Având în vedere că prin Ghidul de publicitate emis de ANM, publicitatea la medicamente nu are voie să fie făcută în social media, aici este un minus care poate ar trebui revenit asupra lui, pentru că deja Ghidul respectiv are niște ani de zile, suntem ușor depășiți de această interdicție. Totul se întâmplă în social media, toată campania anti-vaccin este în primul rând pe Internet și pe social media. Nu avem posibilitatea și capacitatea să contracarăm aceste campanii din cauza acestui gen de interdicție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel