Prefectul Bucureștiului: Medicii sunt pregătiți pentru valul patru

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declarat că personalul medical este pregătit pentru valul patru.

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, susține că personalul medical este pregătit pentru valul patru și că rata de vaccinare este mai mare în cazul medicilor decât în rândul profesorilor. 

”Rata de vaccinare în rândul medicilor este destul de mare, de 90%. În rândul personalului sanitar - asistenți, brancardieri, infirmieri și așa mai departe, rata de vaccinare este mai mică, undeva la 60% și acolo trebuie insistat. Dintre persoanele nevaccinate, cam 7% sunt medici. În rândul profesorilor rata de vaccinare este undeva spre 60% și sperăm că este în creștere”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Potrivit acestuia, jumătate din cele circa 1.600 de cazuri de COVID, estimate de specialiști, vor proveni din zona București-Ilfov. ”Medicii sunt pregătiți pentru valul patru. Au planuri inclusiv pentru operaționalizarea spitalelor. Ne uităm chiar la simplificarea procedurilor de operaționalizare, pentru că deocamdată doar „Balș” este spital-COVID și dacă va fi nevoie, în cazul în care va crește foarte mult numărul cazurilor, să treacă în regim COVID anumite spitale, bicrocrația să fie cât mai simplificată”, adaugă prefectul Bucureștiului, potrivit Antena 3.

Directorul medical al Spitalului Victor Babeș din  București, Simin Florescu, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune realizată de profesorul Irinel Popescu, despre evoluția pandemiei COVID și valul patru al coronavirusului. ”Este o situație îngrijorătoare”, spune doctorița Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, întrebată despre predicții privind al patrulea val al pandemiei COVID. Aceasta precizează că nu știe ”dacă se pot face niște predicții, dar cel puțin în statistica OMS - realizează o apreciere săptămânală a cazurilor pe întreg globul și fac o oarecare predicție”.

„Ei zic că în acest ritm o să crească incidența cu peste 200 de milioane de cazuri în următoarele două săptămâni, la nivel global. Toate aceste lucruri se raportează la fiecare țară. Este clar că există o tendință de creștere, în majoritatea zonelor; o creștere cu 30% în majoritatea zonelor în Europa, o creștere evidentă și pe teritoriul SUA. Predicția este că, într-adevăr, urmează valul patru. Când va urma? În următoarele patru săptămâni, 5 săptămâni? Maximum 2 luni pentru că este evident că peste tot, inclusiv în țara noastră există o ușoară tendință de creștere. Toate aceste predicții se bazează și pe nivelul de transmisibilitate crescut al variantei delta care are o contagiozitate foarte mare. Ce nu știu foarte clar este cât de grave vor fi cazurile care vor apărea, dacă profilul pandemic va semăna cu cel din valul trei sau nu din punct de vedere al severității cazurilor, și dacă acoperirea vaccinală va fi foarte foarte eficientă”, explică medicul Simin Florescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel