Premierul australian s-a sucit: Vaccinarea pentru COVID-19 va fi „încurajată”, nu „obligatorie”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

La câteva ore după ce anunțase că vaccinarea pentru COVID-19 va fi obligatorie, premierul australian a revenit: va fi doar „încurajată”. 

Cu guvernele din întreaga lume care anticipează să întâmpine rezistența la vaccinarea obligatorie din partea grupurilor anti-vaxx și un public sceptic la eficiența viitoarelor produse, Scott Morrison, premierul australian, a anunțat, miercuri dimineață, într-un interviu radio, că scopul guvernului său este acela de a obține 95% protecție în populație. În primă fază el a spus că „se așteaptă” ca vaccinarea să fie obligatorie, cu excepția unor motive medicale, conform The Guardian. 

„M-aș aștepta să fie cât se poate de obligatorie (vaccinarea, n.r.)”, a spus Morrison în interviul radio. „Vorbim despre o pandemie care a distrus economia globală și a dus viața a sute de mii de oameni din întreaga lume. Deci, știți, avem nevoie de cel mai extins și mai cuprinzător răspuns la acest lucru pentru ca Australia să revină la normal”, a continuat el. 

La prânz, însă, într-un  alt interviu, și-a nuanțat afirmația. A arătat că nu a intenționat să să spună că va fi „obligatorie”, ci că vaccinarea va fi „încurajată”. 

„Nu putem să ține pe cineva jos, cu forța, și să-i facem vaccinul”, a explicat premierul australian Scott Morrison.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel