Presară sare pe pervazul ferestrei. Trucul care te scapă de o problemă enervantă și de problemele de sănătate

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sare - FOTO: Freepik@8photo@photoking
sare - FOTO: Freepik@8photo@photoking

Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.

Odată cu scăderea temperaturilor, mulți oameni observă o problemă nouă în casele lor, condensul. Plasarea unui bol cu sare pe pervazul ferestrei de poate scăpa de această problemă. Această metodă simplă și ieftină a ajutat multe gospodării să reducă cantitatea de condens care se formează în jurul ferestrelor lor.

Un loc unde oamenii vor vedea acumularea de condens este la ferestre și pe pervazele sau grinzile acestora, deoarece aerul cald atinge suprafața rece a sticlei.

Condensul, probleme de sănătate

Condensul poate provoca multe probleme în casă, inclusiv formarea mucegaiului, care nu este doar o priveliște neplăcută, ci poate și cauza probleme de sănătate. Principala modalitate prin care oamenii scapă de condens este utilizarea unui umidificator, și deși se spune că funcționează bine, acestea pot fi costisitoare.

Condens - FOTO: [email protected]

Cu toate acestea, nu ar trebui să vă pierdeți speranța, deoarece există o alternativă mult mai ieftină pe care mulți oameni spun că funcționează pentru ei - sarea.

Probabil că aveți sare în dulapurile voastre, dar dacă nu, aceasta vă va costa doar câțiva bani la magazin, iar acest ingredient de bază în bucătărie are capacitatea de a absorbi umiditatea cauzată de condens. Conform experților, sarea poate elimina excesul de umiditate din aer, reducând astfel cantitatea de condens de pe fereastră, potrivit Hearth.

Sarea are proprietăți de adsorbție, ceea ce înseamnă că poate lega umiditatea și împiedica formarea condensului. Pentru cei cu probleme serioase de condens, ar trebui să se asigure că au ferestrele potrivite instalate în proprietatea lor.

Și, desigur, dacă vă permiteți, un umidificator este de obicei o metodă eficientă de tratare.

Condensul, amenințare pentru sănătate

Când umiditatea intră în contact cu o suprafață mai rece, cum ar fi o fereastră sau un perete, aerul cald din jurul acesteia nu poate să rețină aceeași cantitate de umiditate.

Acest lucru înseamnă că apa este eliberată pe suprafața mai rece, creând picături de apă - denumite ”condens”. Condensul se poate forma și în zone în care fluxul de aer este limitat, cum ar fi în spatele mobilei din dormitor sau în interiorul dulapurilor.

Orice zonă care nu este deschisă la lumină și la o ventilație periodică este susceptibilă la condens.

Principala problemă asociată cu condensul este mucegaiul, care poate începe să se formeze pe haine, mobilier și pereți dacă problema nu este controlată. În plus, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), când există umezeală excesivă sau mucegai, acest lucru poate fi o ”amenințare pentru sănătate”.

Conform unui raport al OMS, ”Locuitorii clădirilor umede sau cu mucegai au un risc crescut de a experimenta probleme de sănătate cum ar fi simptomele respiratorii, infecțiile respiratorii, rinita alergică și astmul”, potrivit Live Science.

Raportul a confirmat că persoanele care locuiesc în locuințe bine izolate și adecvat ventilate sunt ”mai puțin susceptibile” să viziteze medicul sau să fie internate în spital din cauza afecțiunilor respiratorii decât cei care locuiesc în case umede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel