Președintele SANITAS București: Această tăiere mi se pare mai gravă decât toate tragediile din ultimul timp din sănătate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sindicaliștii de la SANITAS, în fața Guvernului. Imagine de arhivă  Foto: Facebook
Sindicaliștii de la SANITAS, în fața Guvernului. Imagine de arhivă Foto: Facebook

Președintele SANITAS București a declarat că tăierile anunțate în Sănătate sunt ”mai grave decât toate tragediile care s-au întâmplat în ultimul timp în sănătate”.

Președintele SANITAS București, Viorel Hușanu, dezaprobă bugetul primit de Ministerul Sănătății. Acesta susține că ”este o scădere de aproximativ 11%” și ”această tăiere îmi pare mai gravă decât toate tragediile care s-au întâmplat în ultimul timp în sănătate. Să tai bugetul sănătății e de noaptea minții”.

”Bugetul și modul în care este construit fac parte dintr-o poveste deja cunoscută pentru noi, aceea a austerității și nedreptății. Dacă ne uităm, sănătatea este abia pe locul 7 din PIB ca ministere și asta spune tot. Dacă nici în pandemie sănătatea nu este prioritară, nu știu ce ar trebui să fie prioritar”, a declarat liderul SANITAS la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel