Președintele SANITAS București: Această tăiere mi se pare mai gravă decât toate tragediile din ultimul timp din sănătate

Adisa Codruț / 12 feb 2021 / 19:16
Sindicaliștii de la SANITAS, în fața Guvernului. Imagine de arhivă  Foto: Facebook
Sindicaliștii de la SANITAS, în fața Guvernului. Imagine de arhivă Foto: Facebook

Președintele SANITAS București a declarat că tăierile anunțate în Sănătate sunt ”mai grave decât toate tragediile care s-au întâmplat în ultimul timp în sănătate”.

Președintele SANITAS București, Viorel Hușanu, dezaprobă bugetul primit de Ministerul Sănătății. Acesta susține că ”este o scădere de aproximativ 11%” și ”această tăiere îmi pare mai gravă decât toate tragediile care s-au întâmplat în ultimul timp în sănătate. Să tai bugetul sănătății e de noaptea minții”.

”Bugetul și modul în care este construit fac parte dintr-o poveste deja cunoscută pentru noi, aceea a austerității și nedreptății. Dacă ne uităm, sănătatea este abia pe locul 7 din PIB ca ministere și asta spune tot. Dacă nici în pandemie sănătatea nu este prioritară, nu știu ce ar trebui să fie prioritar”, a declarat liderul SANITAS la Antena 3.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy