Prevenția, esențială. Valeria Herdea: Reduce morbiditatea și mortalitatea. Evoluție severă spre invaliditare permanentă și pierdere de vieți

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
preventia - FOTO: Freepik@BillionPhotos
preventia - FOTO: Freepik@BillionPhotos

Prevenția este esențială pentru a ne menține sănătatea. Este mai bine să previi decât să tratezi. Medicii ne spun care sunt consecințele în cazul în care nu prevenim apariția unor boli.

Anumite boli pot fi prevenite. Totul ține de alegerile noastre. Prevenția în sănătate este extrem de importantă și poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării și calității vieții unei persoane. 

Prevenția în sănătate implică adoptarea unui stil de viață sănătos, care poate reduce riscul apariției multor boli cronice, precum bolile de inimă, diabetul, cancerul și hipertensiunea arterială.

Prevenția poate fi mai eficientă și mai ieftină decât tratarea bolilor. Investițiile în prevenție, cum ar fi examenele medicale regulate, vaccinările și promovarea unui stil de viață sănătos, pot reduce costurile asociate tratamentelor costisitoare și spitalizărilor.

Prevenția, esențială

Dr. Valeria Herdea, președintele CNAS a vorbit în exclusivitate la DC MEDICAL în cadrul dezbaterii "Informarea susține vaccinarea", despre importanța prevenției. 

"Prevenția rămâne soluția pentru sănătate. Cel mai important lucru este să previi, în loc să tratezi. Țările bogate investesc în prevenție, țările bogate investesc în tratament. Boala poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea salvează vieți așa cum nicio altă intervenție nu a făcut-o în ultimii 200 de ani.

Vaccinurile reprezintă printre primele 10 descoperiri în domeniul sănătății preventive. La nivelul țării noastre, activitatea de prevenție reprezintă o treime din activitatea medicului de familie.

Persoană invalidă - FOTO: Freepik@YuriArcusPeopleimages

Prevenția poate reduce morbiditatea și mortalitatea. Ne confruntăm cu invaliditate temporară de muncă după boală, ne confruntăm cu acutizarea unor boli cronice care pot evolua sever și cu cea mai grea boală, anume invaliditatea permanentă și pierderea de vieți omenești. 

Suntem în epidemie de rujeolă. Nu mai vrem să pierdem vieți omenești. Soluția rămâne să ne vaccinăm. Dacă acestea sunt dovezile medicale, atunci trebuie să recăpătăm încrederea. Încă există acest concept prin care punem la îndoială adevărul medical.

Din păcate, pandemia, știrile false au promovat foarte mult neîncrederea în sfatul medical. Trebuie să restabilim această relație de încredere", a explicat dr. Valeria Herdea, președintele CNAS, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel