Prima condamnare din România, în cazul unei persoane suspecte de COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Sancțiune     Foto: Designed by Freepik
Sancțiune Foto: Designed by Freepik

Prima persoană suspectă de COVID-19 care a fost condamnată este un bărbat de 50 de ani. El a primit o condamnare cu suspendare pentru că a fugit din spital.

Prima condamnare pentru o pesoană suspectă de cpvid-19 care a fugit di nspital s-a dat astăzi de către instanța din Biuzău. Bărbat de 50 de ani, din județul Buzău a fost judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor și condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendare, scrie Antena 3. 
Incidentul s-a produs pe 10 aprilie când polițiștii de la Poliția municipiului Buzău au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, din Merei, a părăsit incinta unității spitalicești fără încuviințarea cadrelor medicale, având simptomatologie specifică bolii. La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost găsit de polițiști pe un teren din extravilanul localității de domiciliu. El a fost dus în carantină și pe numele lui s-a deschis un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor.
În luna septembrie, judecătoria Buzău l-a condamnat pe bărbat la șase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă în folosul comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel