Prima contaminare cu noul coronavirus într-o instituție europeană

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul caz de contaminare cu noul coronavirus într-o instituție europeană a fost înregistrat azi. Este vorba despre un funcționar al EDA care s-a întors dintr-o misiune din Italia.

Un funcţionar al Agenţiei Europene de Apărare (European Defence Agency/EDA/), organism al Uniunii Europene cu sediul la Bruxelles, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la revenirea dintr-o misiune din Italia şi a fost plasat în carantină, potrivit unor surse citate de agerpres.ro. „Avem confirmarea acestui caz”, a afirmat purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Dana Spinanţ, chestionată în această privinţă de site-ul Euractiv.
„Funcţionarul s-a întors din Italia la 23 februarie”, a indicat la rândul său o purtătoare de cuvânt a EDA, Elisabeth Schoeffmann. „Dar el nu a participat la reuniunea cu 30 de oficiali din alte instituţii UE”, a precizat ea, dezminţind în acest punct Euroactiv.

EDA a anunţat într-un comunicat că „a anulat toate reuniunile care urmau să aibă loc la sediul său şi în afara incintei sale până la 13 martie inclusiv”. De asemenea, toate misiunile în străinătate au fost anulate până la această dată. „Funcţionarul contaminat se află la domiciliul său în carantină de la apariţia simptomelor sâmbătă seara, 29 februarie 2020. El a semnalat simptome foarte uşoare şi nu a mai trecut de atunci pe la Agenţie”, subliniază comunicatul. Funcţionarul „efectuase recent o vizită la Milano şi Cortina şi se întorsese la Bruxelles în data de 23 februarie”, explică Agenţia.

Purtătoarea de cuvânt a EDA asigură că „personal i-a informat pe câţiva membri ai personalului care s-au aflat în contact strâns cu colegul în cauză cu patru zile înainte de apariţia simptomelor şi le-a cerut să stea în carantină timp de 14 zile, ca măsură de precauţie”. EDA a procedat deja la dezinfectarea biroului şi a spaţiilor unde s-au întâlnit persoanele respective, a mai adăugat ea.

Funcţionarul european figurează printre cele 23 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus anunţate miercuri în Belgia de către Ministerul Sănătăţii belgian. Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate încă în weekend. Dintre cele zece persoane care au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, nouă s-au întors dintr-o călătorie în nordul Italiei, a precizat ministerul.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel