Prima linie de croazieră care impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Saga cruises   Foto: cruise-international.com
Saga cruises Foto: cruise-international.com

Compania britanică Saga Cruises a devenit prima linie de croazieră care a anunțat că solicită vaccinarea tuturor pasagerilor împotriva COVID-19 pentru a putea să navigheze pe navele sale de croazieră. 

Deși au existat zvonuri conform cărora industria de croazieră ar putea cere vaccinare înainte de călătorie, anunțul făcut de Saga o transformă în prima companie de acest fel care impune această politică. 
„Am salutat vestea că programul de vaccinare COVID-19 a început să fie implementat în toată țara, mulți dintre oaspeții noștri fiind dintre primele grupuri de oameni cărora li s-a administrat vaccinul”, a scris Saga într-un mesaj către pasagerii săi, potrivit presei britanice.
„Având în vedere acest lucru, am revizuit încă o dată procedurile noastre de sănătate și siguranță pentru a ne asigura că oferim cea mai sigură experiență de croazieră posibilă. Am luat decizia de a introduce cerința ca toți oaspeții să fie vaccinați complet împotriva COVID-19."
Pentru a permite călătorilor suficient timp pentru a fi complet imunizați, Saga a anunțat că amână prima sa croazieră. Linia plănuise să înceapă navigarea pe 3 aprilie la bordul navei sale Spirit of Discovery. Noul plan este ca nava soră Spirit of Adventure să fie prima care navighează, având călătoria inaugurală a navei pe 4 mai.
Detaliind decizia lor, aceștia spun că au observat că majoritatea oaspeților lor „se încadrează în categoria de vârstă cu risc și prioritatea noastră este siguranța și bunăstarea lor”.
La îmbarcarea pe nava de croazieră se va cere certificatul de vaccinare sau acte medicale în acest sens.
Compania oferă pasagerilor care au deja croaziere rezervate posibilitatea de a reprograma dacă nu cred că își pot finaliza vaccinările înainte de călătoria programată. Compania a menționat că a luat decizia de a nu permite niciunui oaspete să călătorească dacă refuză să primească vaccinul.
Saga se promovează ca un produs destinat exclusiv seniorilor de peste 50 de ani, deși sunt acceptați și însoțitori de 40 de ani.
Ca parte a noului program, oaspeții trebuie să fi primit cele două doze complete de vaccinare COVID-19 cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie. De asemenea, Saga le transmite tuturor pasagerilor că li se va cere să aducă documentul de vaccinare și / sau dovezi cu dovada vaccinării în momentul îmbarcării. Nu se vor acorda excepții, scrie Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel