Prima tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge azi în România. De când va fi administrat românilor

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca

Circa 80.000 de doze din vaccinul AstraZeneca împotriva infecției COVID vor ajunge sâmbătă, 6 februarie, în România.

Prima tranșă de vaccinul dezvoltate de AstraZeneca va ajunge sâmbătă, 6 februarie, în România. Vor fi aproximativ 80.000 de doze care vor fi administrate românilor între 18 și 55 de ani. Acesta vor fi aduse printr-un transport terestru și vor fi depozitate mâine la Institutul Cantacuzino din București.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin care este folosit în România după Pfizer/BioNTech și Moderna. Diferența primului față de celelalte două este că e făcut pe o altă platformă de virus inactiv, nu pe ARN Mesager, anunță digi 24. Ca asemănare, vaccinul cuprinde flacoane multi-doză.

Autoritățile sanitare au decis ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat persoanelor între 18 și 55 de ani începând cu data de 15 februarie după ce se deschid alte 180 de centre de vaccinare în care se vor face imunizări doar cu acest vaccin. Circa 10.000 de oameni vor fi vaccinați cu acest vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel