Vaccin anti-COVID. Directorul general al AstraZeneca: am descoperit formula câștigătoare

Adisa Codruț |
Data publicării:

Directorul general al grupului farma AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat, presei internaționale, că vaccinul anti-COVID creat împreună cu Oxford asigură o ”protecție de 100%”. 

Directorul general al companiei farmaceutice AstraZeneca, Pascal Soriot, susține că oamenii de știință au descoperit ”o formulă câștigătoare” pentru a îmbunătăți eficacitatea vaccinului dezvoltat de grupul farma. Acesta a mai precizat că testele de vaccin, create împreună cu experți de la Universitatea Oxford, au arătat o rată de eficacitate de 90% atunci când oamenilor li s-a administrat o jumătate de doză urmată de o doză întreagă cel puțin o lună mai târziu. Când s-au administrat două doze complete la cel puțin o lună distanță, vaccinul a avut o eficacitate de 62%, ceea ce înseamnă că - atunci când s-au luat în considerare toate rezultatele, eficacitatea generală a fost de 70%.

”Credem că am descoperit formula câștigătoare și cum să obținem eficacitate care, după două doze, este acolo sus cu toți ceilalți (n. r. care au creat vaccinuri anti-COVID). Nu vă pot spune mai multe pentru că vom publica la un moment dat”, a declarat directorul AstraZeneca, potrivit news.sky.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel