Primele doze de vaccin Pfizer împotriva COVID ajung la sfârșitul lui decembrie în Canada

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Companiile Pfizer și BioNTech vor livra, până la sfârșitul lunii, în Canada, primele doze de vaccin împotriva COVID. 

Grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech vor livra în Canada, până la sfârşitul lunii decembrie, aproximativ 249.000 de doze de vaccin împotriva COVID -19, a anunţat luni premierul canadian Justin Trudeau. ''Primele livrări ar putea sosi săptămâna viitoare'', după aprobarea Health Canada, aşteptată săptămâna aceasta, a declarat Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă. 

Primele vaccinări ar trebui să aibă loc la câteva zile după sosirea dozelor, a precizat premierul Trudeau.''Primii canadieni vor fi vaccinaţi de săptămâna viitoare dacă avem aprobarea Health Canada săptămâna aceasta'', a spus el. Canada urmează să primească ''milioane de doze'' suplimentare din acest vaccin la începutul anului 2021, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Sunt prevăzute 14 centre de distribuire a vaccinurilor în toată ţara, a menţionat, de asemenea, premierul Trudeau. Rezultatele testării la scară largă a acestui vaccin au arătat o eficacitate în proporţie de 95%. La rândul său, grupul farmaceutic american Moderna, care a dezvoltat un alt vaccin în stadiul cel mai avansat, a indicat, de asemenea, că va putea livra primele doze în Canada luna aceasta. Ottawa a comandat şi a făcut opţiuni pentru peste 400 de milioane de doze de vaccin de la şapte grupuri farmaceutice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel