Primul caz de COVID-19 în Republica Moldova. Dr Stanislav Groppa explică

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Coronavirus
Coronavirus

Medicul neurolog Stanislav Groppa a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre primele cazuri de COVID-19 în Republica Moldova.

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate, medicul neurolog Stanislav Groppa a afirmat că primele cazuri de îmbolnăviri COVID-19 au fost la persoane reîntoarse din Italia în Republica Moldova.

”În Republica Moldova, primul pacient care a fost apreciat ca pacient cu COVID-19 a fost o pacientă care a sosit din Italia. Aceasta a avut o formă destul de gravă. A fost apreciată ca pacientă COVID-19 pe data de 7 martie. Cu regret, analiza epidemiologică a evidențiat mai multe persoane care au venit în contact cu pacienta în cauză, care ulterior au făcut și ei forme grave de COVID. A fost o formă destul de fulminantă, gravă care, până la urmă, a dus și la decesul pacientei”, explică invitatul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Ulterior au mai apărut și alte cazuri, primele la persoane revenite acasă din Italia. ”În luna martie, începutul lunii aprilie, în Republica Moldova s-au reîntors peste 350.000 de persoane din Italia, Franța, Portugalia, Spania, Rusia. Primele cazuri au fost generate de persoane sosite din afara Republicii, ulterior au apărut cazurile care aveau o transmisiune locală”, a afirmat medicul Stanislav Groppa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel