Primul vaccin împotriva Ebola, aprobat de FDA

Angela Sabău / 22 dec 2019 / 15:51
Vaccin
Vaccin

Primul vaccin împotrova Ebola a fost aprobat de FDA. Boala a ucis peste 11.000 de oameni și a făcut peste 28.000 de infecții.

Primul vaccin împotriva Ebola aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este o injecție cu o singură doză numită Ervebo. Vaccinul de la Merck & Co. este aprobat pentru a proteja împotriva ebolavirusului Zaire la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

În Statele Unite, infecțiile cu Ebola sunt rare. Cazurile confirmate au implicat persoane din alte țări care s-au infectat și apoi au călătorit în Statele Unite sau lucrători de asistență medicală care au fost infectați în timp ce tratau pacienți cu Ebola, potrivit FDA.

"În timp ce riscul de boală cu virusul Ebola în SUA rămâne scăzut, guvernul american rămâne profund angajat în lupta împotriva focarelor devastatoare de Ebola în Africa, inclusiv a focarului actual din Republica Democrată Congo", a declarat Anna Abram, comisarul adjunct al politicii FDA., legislație și afaceri internaționale, a declarat într-o declarație.

Focare de Ebola 

„Aprobarea de astăzi este un pas important în eforturile noastre continue de a lupta împotriva Ebola, în strânsă coordonare cu partenerii noștri din Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane din SUA, precum și cu partenerii noștri internaționali, precum Organizația Mondială a Sănătății.”

Al doilea cel mai mare focar de Ebola din lume este în desfășurare în Republica Democratică Congo. Cel mai mare focar a avut loc din 2014 până în 2016 în țările vest-africane din Guineea, Liberia și Sierra Leone. Peste 28.000 de persoane au fost infectate și peste 11.000 au murit. FDA a declarat că aprobarea lui Ervebo este susținută de un studiu realizat în Guineea în timpul acelui focar, precum și de studii în Liberia, Sierra Leone, Canada, Spania și Statele Unite. Ervebo sa dovedit a fi extrem de eficient în prevenirea infecțiilor la persoanele expuse la virus.

 

Sursa, aici.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy