Beneficiile pentru sănătate ale cafelei negre
Există vești bune pentru toți cei care beau cafea neagră. Cafeaua nu este bună doar pentru pentru a începe ziua plin de energie, ci oferă numeroase beneficii pentru...
La fel ca alcoolul și ciocolata, cafeaua are o reputație din punct de vedere istoric. Din fericire, un număr tot mai mare de studii recente au început să arate potențialele sale beneficii pentru sănătate, notează Livestrong.
Antioxidanti si nutrienti
Purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, Joy Dubost, susține că, pe baza cantității de cafea consumată de americani, este una dintre cele mai mari surse de antioxidanți din dieta lor. Pe lângă antioxidanți, cafeaua conține nutrienți esențiali crom, potasiu, niacină, vitamina E și magneziu. Consumul de cafea singur poate furniza până la 8 la sută din necesarul de crom. Cromul joacă un rol în controlul glicemiei și, eventual, în reducerea LDL-ului sau a colesterolului rău. La fel ca ceaiul, cafeaua conține compuși chimici ai plantelor, în special flavonoide, care au fost legate de un risc redus de boală cronică
Funcție cognitivă îmbunătățită
Purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică și dieteticianul înregistrat Joan Salge Blake spune că el consideră că funcția cognitivă crescută este una dintre cele mai sănătoase avantaje ale cafelei. Un studiu publicat în "American Journal of Epidemiology", în 2002, a constatat că băutul cafelei, precum și utilizarea de cofeină pe viață, pot fi corelate cu performanțe mai bune la testele cognitive la femei. Pentru bărbați, consumul de cafea este legat de declinul cognitiv mai lent. În general, cafeaua poate reduce atât deficiența cognitivă cât și cea motorie asociată cu îmbătrânirea.
Risc redus de diabet
Cafeaua conține ingrediente care scad glicemia și cresc ritmul metabolic în repaus, reducând riscul de diabet. În plus, nutrienții din cafea ajută corpul tău să folosească insulină, un hormon necesar pentru a utiliza și depozita zahărul pe care îl obțineți din alimente. Băutorii de cafea, fie din cafea obișnuită, fie decaffeinată, ar putea fi la jumătate din probabilitatea de a dezvolta diabet decât cei care beau puțin sau fără cafea. Asocierea dintre aportul de cafea și diabetul sugerează că fiecare cană de cafea pe care o bei pe zi ar putea duce la o reducere cu 7% a riscului de a dezvolta diabet.
Proprietăți anti-cancer
Institutul Național al Cancerului a raportat că bărbații care beau cafea în mod regulat au mai puține șanse să dezvolte cancer de prostată. O reducere de 60 la sută a riscului de a dezvolta cancer letal de prostată a fost găsită la bărbații care beau 6 sau mai multe căni de cafea pe zi. Chiar și 1 - 3 căni de cafea au redus riscul. Patru sau mai multe căni de cafea pe zi s-au dovedit, de asemenea, utile pentru a reduce incidența cancerului de colon. Mai mult, cercetătorii au descoperit că persoanele care beau cafea sunt cu 50% mai puțin susceptibile să dezvolte cancer la ficat decât cei care nu beau. Studii suplimentare au legat consumul de cafea cu rate mai mici de cancer mamar și rectal.
-
-
OMS avertizează asupra bolii respiratorii MERS24.12.2025, 20:13
-
-
-
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
