Prof. dr. Alexandru Oproiu despre vaccinare, VIDEO

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare. Foto: CDC/Amanda Mills
Vaccinare. Foto: CDC/Amanda Mills
  • Vaccinare. Foto: CDC/Amanda Mills

Prof. dr. Alexandru Oproiu, președinte de onoare al Societății Române de Gastroenterologie și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în două mandate, este cel care a introdus în Programul Național de Imunizare vaccinul contra hepatitei B. Expertul gastroenterolog este revoltat de opoziția din ultimii ani față de vaccinare și spune ferm că este „total iresponsabil” ce se întâmplă. Interviu EXCLUSIV pentru DC MEDICAL.

Ca secretar de stat în Ministerul Sănătății, cu două mandate la activ, Prof. dr. Alexandru Oproiu, fostul manager al Institutului Clinic Fundeni este cel care a introdus vaccinarea împotriva hepatitei B în Programul Național de Imunizare din România.

Conform Planului Național de Imunizare, acest vaccin le este făcut obligatoriu nou-născuților în primele 24 de ore de la naștere.

Prof. dr. Alexandru Oproiu a explicat, într-un interviu acordat EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, de ce a luat decizia de a introduce acest vaccin în rândul celor obligatorii care le sunt făcute copiilor când abia ce au deschis ochișorii.

Ce se întâmplă hepatita B este extrem de greu și acum ca să fie tratată, deci cel mai bun mijloc este ca ea să fie prevenită. Ori cu vaccinarea contra hepatitei B au scăzut foarte mult numărul de cazuri noi și, deci, și posibilitățile de ei de cronicizare", spune expertul.

Când îl întrebi ce crede legat de curentul antivaccinare atât de vocal în ultimii ani, profesorul răbufnește.

Opoziția la vaccinare este total, total, total iresponsabilă și nu are absolut nicio justificare!", răspunde scurt și promt președintele de Onoare al Societății Române de Gastroenterologie.

Prof. dr. Alexandru Oproiu a povestit, în același interviu, și cum i-a făcut o colonoscopie pe viu fostului dictator Nicolae Ceașescu. Detaliile incredibile și cum i-au ieșit analizele temutului dictator, în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel