Prof dr Alexandru Vlad Ciurea, Doctor Honoris Causa a Universității Lucian Blaga din Sibiu

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof dr Alexandru Vlad Ciurea. Foto: Pagina Personală / Facebook
Prof dr Alexandru Vlad Ciurea. Foto: Pagina Personală / Facebook

Academicianul și profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. „Dacă vrem să rămânem tineri şi frumoşi, nu ne putem opri” spune reputatul neurochirurg. Acesta este al 8-lea titlu de Doctor Honoris Causa din palmaresul său. 

Academicianul și profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea, reputat neurochirurg, și-a adăugat în lunga sa listă de distincții, încă un titlu valoros. Acela de Doctor Honoris Causa primit de la prestigioasa instituție de învățământ superior din Sibiu.  

„Orice fel de titlu academic universitar reprezintă pentru toţi un moment de bucurie şi de repornire. Niciodată, dacă vrem să rămânem tineri şi frumoşi, nu ne putem opri, trebuie să mergem înainte", am spus astăzi, la Sibiu, cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Din nou, sunt onorat!

Îi mulțumesc domnului rector Sorin Radu pentru cuvintele frumoase:

„Comunitatea academică sibiană l-a primit azi în rândurile ei pe domnul prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru de onoare al Academiei Române, ilustru mentor al şcolii medicale româneşti, personalitate a neurochirurgiei contemporane recunoscută internaţional. Statutul Domniei Sale este impunător şi poate fi intimidant pentru toţi cei care au răbdarea de a-i lectura biografia. CV-ul impresionant, dar mai ales influenţa pe care a exercitat-o asupra mai multor promoţii de specialişti sunt rezultatul unei inteligenţe sclipitoare, al unei munci impresionante şi al unui devotament nelimitat faţă de profesiune şi faţă de misiunea de a salva vieți”

Vă mulțumesc tuturor!” a scris academcianul Alexandru Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook. 

Prof dr Alexandru Vlad Ciurea este director Științific Spitalul Clinic SANADOR, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei de Științe Medicale, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România. 

Titlul de Doctor Honoris Causa primit de la Universitatea din Sibiu este al 8-le ape care îl deține. Conform CV-ul său, Prof dr Alexandru Vlad Ciurea a primit același titlu de la: 

1. Universitatea Dunarea de Jos – Galați, 2001
2. Universitatea de Stat de Medicină si Farmacie „Nicolae Testemișanu”– Republica Moldova, Chișinău, 2008
3. Universitatea „Petre Andrei” – Iași, 2010
4. Universitatea din Oradea – Oradea, 2011
5. Universitatea Ovidius – Constanța, 2017
6. Universitatea din Pitești – Pitești 2018
7. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” – Timișoara, 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel