Prof Dr Dafin Mureșanu, reales președinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare

Dana Lascu |
Data publicării:

Neurologia românească a primit recent o nouă reconfirmare a valorii profesionale la nivel european, prin votul acordat Prof.Dr. Dafin Mureşanu de a conduce, din funcţia de preşedinte, pentru un nou mandat, cea mai reprezentativă organizaţie europeană dedicată neuroreabilitării, The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNR).

Realegerea în funcția de președinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, pentru un nou mandat de doi ani, a Prof Dr Dafin Mureșanu a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul celei de a – VI-a ediții a Congresului EFNR care s-a derulat la Berlin, în format hibrid și a reunit peste 1.000 de participanți din 55 de țări. 

„Acordarea unui nou mandat în funcția de președinte de către membri EFNR mă onorează și în același timp mă obligă , realegerea mea într-o poziție atât de importantă fiind rezultatul unei munci continue în echipă atât la nivel național, cât și internațional și vine ca o reconfirmare a valorii proiectelor inițiate și aflate în curs de implementare, iar la nivelul EFNR vom continua, prin același efort susținut de către întreaga echipă, să contribuim substanțial la dezvoltarea practicii, educației și cercetării în domeniul neuroreabilitării cu scopul final de a valida noi intervenții terapeutice pacienților noștri. Aceste intervenții sunt menite să acopere dimensiunile fizică, cognitivă și emoțională” a declarat președintele The European Federation of NeuroRehabilitation Societies, Prof. Dr. Dafin Mureșanu. 

Din poziția de președinte al EFNR Prof.Dr. Dafin Mureșanu a coordonat, împreună cu Prof.Dr Volker Homberg, președintele ales al WFNR (World Federation for NeuroRehabilitation) și vicepreședinte al EFNR,  întregul pachet de programe educaționale la nivel european în ceea ce privește strategia de dezvoltare a modulelor ce vizează neuroreabilitarea, de la cercetarea fundamentală și până la implementarea soluțiilor inovative în practica clinică. 

Prof. Dr. Dafin Mureșanu este în prezent directorul Departamentului de Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, membru corespondent al Academiei Române, membru titular al Academiei de Științe Medicale din România și președinte al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității.

The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNR)

EFNR este o organizație științifică internațională nonprofit dedicată cercetării, educației, schimburilor intelectuale, activităților de advocacy și filantropice în domeniul medical al neuroreabilitării și al ariilor de expertiză conexe. Având sediul permanent la Viena, EFNR are în componența sa membri din toate țările Uniunii Europene, la care se adaugă și alți specialiști și cercetători științifici în domeniul neurologiei din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel