Prof. dr Daniel Coriu (CMR): Ne-au murit și ne mor din puținii medici pe care îi mai avem

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, transmite un mesaj doctorilor de familie.

Președintele Colegiul Medicilor din România (CMR), prof. univ. dr. Daniel Coriu, consideră că populația ”ar fi bine să se informeze corect din surse medicale oficiale”.

Mesajul CMR:

”Dragi colegi,

Zilele acestea am aflat vești triste, au murit medici, ne-au murit colegi pe frontul luptei cu boala necruțătoare a acestor timpuri, Covid-19. Tot zilele acestea, în spațiul public au existat numeroase discuții despre vaccinarea anti-SARS-CoV2, iar unele voci foloseau în același text notiuni poate puțin înțelese, dar și stiri false sau informații care nu erau cunoscute foarte bine. Ar fi bine ca populația să se informeze corect din surse medicale oficiale, să înțeleagă, să oprească acest proces de infectare, să se vaccineze, să se protejeze!

Pentru că în tot acest timp, ne-au murit medicii, medici și pacienți au ars la propriu, alții s-au epuizat în munca pentru pacienții lor. Suntem într-o perioadă de sfârșit de an, de bilanț. Un bilanț negru. Ne-au murit și ne mor din puținii medici pe care îi mai avem. Foarte trist bilanț avem noi, profesia medicală, în această pandemie. Si să nu uităm, că nu vorbim de cifre, vorbim de oameni, destine, de familii îndurerate.
Rămas bun dragi colegi, sincere condoleanțe familiilor și vă asigur că noi aici ne vom gândi mereu la voi. Iar instituția care se numește Colegiul Medicilor din România, trebuie să devină un susținător adevărat al tuturor medicilor, care să lupte pentru ca noi medicii să fim tratați corect, și medicul să fie un reprezentant de seamă al comunității, nu doar să fie sacrificat.

Noi toți și împreună trebuie să fim o voce a schimbării în sistemul de sănătate, astfel încât colegii noștri care ne privesc de sus să fie mândri că noi, onorând memoria lor, vom reuși schimbări în bine. Pentru noi, pentru pacienții noștri, pentru copiii și bătrânii noștri. Sincere condoleanțe, transmitem cu durere nesfârșită pentru toate cadrele medicale și pacienților care au pierdut lupta cu această pandemie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel