Prof dr Irinel Popescu, explicații: De ce avem iar multe cazuri noi de COVID

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Academician dr Irinel Popescu
Academician dr Irinel Popescu

Acad Prof Dr Irinel Popescu a explicat, la Academia de Sănătate, cum se leagă măsurile de relaxare, nevoia de a redeschide spitalele și faptul că a sărit de 400 numărul de cazuri noi de infecție cu coronavirus. 

Acad prof dr Irinel Popescu a făcut, la ultim ediție a emisiunii Academia de Sănătate, o radiografie a stării de fapt în România. 

„Chiar astăzi ministrul Sănătății a anunțat că va intra în vigoare, de la 1 iulie, un nou set de măsuri de relaxare. Între timp s-a decis și externarea bolnavilor asimptomatici care mai erau internați în spitale, urmând ca ei să se trateze și să rămână izolați acasă. Se insistă foarte multe pe redeschiderea spitalelor, a secțiilor care au fost închise în perioada COVID, a unor spitale întregi care au fost închise în această perioadă. Exemplul în București este Spitalul Colentina. Chiar Avocatul Poporului a cerut deschiderea spitalelor, pentru a nu neglija bolnavii cronici, care în această perioadă au fost parțial neglijați. Și se fac analize serioase în momentul de față pentru a vedea în ce măsură accesul lor la sănătate a fost același ca înainte sau a fost mai redus, și dacă această reducere a avut consecințe”, a detaliat academicianul. 

El spune că nerespectarea regulilor de distanțare socială și de igienă sunt, de fapt, motivul pentru care numărul de cazuri noi de infecție este în creștere. 

„În paralele cu relaxarea, evident, mai ales datorită indisciplinei la nivel individual, se constată creșterea numărului de cazuri și în România. Astăzi au fost peste 400 de cazuri noi înregistrate pe ultimele 24 de ore, ceea ce arată un trend crescător, din păcate. Și unii afirmă că pe locurile eliberate de bolnavii asimptomatici care au fost trimiși acasă, deja s-au internat alți bolnavi cu infecție COVID, unii dintre ei chiar cu reinfecție COVID, deci bolnavi care fuseseră tratați, se vindecaseră aparent și revin din nou cu același diagnostic, cel mai probabil datorită unor altor tulpini COVID. Deci asta dovedește că virusul are o anumită variabilitate, dar nu este total exclusă nici posibilitatea reinfectării cu aceeași tulpină, în condițiile în care persistă dubiile asupra gradului de imunitate pe care îl dă această boală. Încă sunt mulți care afirmă că imunitatea determinată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 este foarte slabă și de scurtă durată”, a subliniat prof dr Irinel Popescu. 

Care sunt tratamentele care au dat rezultate bune în COVID-19 și ce provocări întâmpină chirurgii în această perioadă, aflați din video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel