Prof dr Monica Pop, oripilată! „Doar panică, groază și înfricoșări! Oamenii așteaptă apocalipsa!”

Dana Lascu |
Data publicării:
Prof Dr Monica Pop. Foto: DC Medical
Prof Dr Monica Pop. Foto: DC Medical

Cunoscutul oftalmolog prof dr Monica Pop e oripilată de modul în care se comunică cu populația: ni se spune doar de rău, iar oamenii care nu au speranță abandoneză lupta, atrage ea atenția. 

Prof dr Monica Pop spune că neîncrederea și faptul că românii nu mai respectă regulile impuse pentru stăvilirea pandemiei de COVID-19 se datorează în mod special modului în care li se comunică lucrurile. 

„Demoralizare forte!!! DE CE??!! Doar panică, groază și înfricoșări! Se spune tot ce e mai rău! Se pot estima 2.800 de cazuri pe zi în septembrie???!!! Și amenințare cu stare de urgență iar???!!! DE CE??!!

Cred că se impune schimbarea în încurajări, lucruri și exemple pozitive, cazuri vindecate, nu doar spitale sufocate, morți (tot mai tineri) și apocalipsă!

Cei mai mulți s-au vindecat, n-au murit! Și sunt bine! Despre asta, tot mai puțin?! De ce doar de rău???!!!

Cei fără speranță abandonează lupta, se știe!

Oamenii nu mai au curaj! Sunt cu moralul la pământ, nu văd un viitor bun!

S-a spus că vor fi 2.800 DE CAZURI PE ZI ÎN SEPTEMBRIE??!! NUMAI panică, sperieturi, cazuri grave, morți, deși cei mai mulți pacienți s-au vindecat! E o strategie?! Nu una bună, în orice caz! Oamenii nu mai speră în bine, consideră că dacă tot se vorbește apocaliptic din oră în oră, de ce să mai respecte ei mijloacele de protecție, care, se tot spune, ba că folosesc, ba că nu, dacă aceste „cote” cresc mereu??!! Și dacă nu se întrevede nicio speranță??!! Sunt sătui și de acuzele permanente și nedrepte că doar ei sunt vinovați pentru asta! 

Cum facem?! Cum „vorbim” oamenilor ca să prindă curaj? Altfel se poartă și luptă orice om când are speranță! Când nu, cade moral și nu mai face nimic! Așteaptă apocalipsa, indusă deja de cei care nu se gândesc la cum să informeze! Și nici la sufletul celor mulți!

DECI: PROTECȚIE, OPTIMISM, SPERANȚĂ! CA SĂ IEȘIM ODATĂ!” a scris dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel