Prof dr Victor Voicu: „e posibilă declanșarea unei epidemii de variolă, dacă nu ne astâmpărăm”

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Prof. dr. Victor Voicu a vorbit la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre posibilitatea unei noi epidemii, de variolă. 

Prof. dr. Victor Voicu a fost invitatul academcianului Irinel Popescu la emisinea Academia de Sănătate, difuzată de DC Medical și DC News, a vorbit despre o posibilă apariție a unei noi epidemii, de această dată de variolă, o boală cu o mortalitate foarte ridicată. De asemenea, el a vorbit despre o procedură de a diferenția punerea în liberate a unor agenți biologici cu scop de armă biologică, față de întâmplările naturale. „În 1999 - 2000 s-a publicat această procedură cu un fel de punctaj, un fel de notă pe diverse criterii, care să permită obținerea unui punctaj din 100, care să dea probabilitatea unui atac de tip armă biologică. Se admite la ora actuală că utilizarea de cercetări cu scop dual, aparent în scop terapeutic pentru identificare unor antigene, pentru producerea unor vaccinuri, pentru a modifica patogenicitatea unui virus, s-a întâmplat chiar cu gripa aviară, în care s-a obținut o variantă în care i-a crescut patogenicitatea și transmisibilitatea și se punea problema: publicăm aceste date? Același lucru s-a întâmplat cu o variantă de Variolă”, a declarat Prof. dr. Victor Voicu. 

„Variola e o boală extrem de gravă, cu o mortalitate foarte ridicată, foarte agresivă, foarte patogenă, care e eradicată datorită apariției unui vaccin foarte eficient, e vorba de cicatricea aceea, pentru cine o are. Dar s-a eradicat, da!? Păi și dacă s-a eradicat, am putea zice: și ce dacă au apărut cu o altă variantă de Variolă?

Hai să înțelegem câteva lucruri care țin de organismul uman. Această imunitate care s-a obținut la generațiile din care fac eu parte, nu s-a mai repetat prin vaccin pentru că nu a mai fost necesar. Deci, noi, ușor, ușor dispărem, iar preluarea prin transmisie de la om la om este diminuată pe măsură ce trece timpul. Deci o posibilă declanșare de epidemie de variolă, dacă nu ne astâmpărăm, din nefericire, e potențial posibilă, pentru că nivelul de imunizare și de rezistență la contagiunea cu Variolă scade și scade pe măsură ce ne îndepărtăm de perioada vaccinului. Această joacă, care are beneficii nerelevante din punct de vedere științific, are riscuri imense”, a explicat el. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel