Prof Streinu Cercel: primii medici luați cu asalt; toți cei care se întorc în țară, la izolare. CORONAVIRUS

Dana Lascu |
Data publicării:
Teste Covid-19
Teste Covid-19

Prof dr Adrian Streinu Cercel spune că valul de solicitări va cădea, în primă fază, pe umerii unei anumite categorii de medici și că de oriunde vii din lumea asta, vei intra în carantină pentru coronavirus în România!

„Problema constă în modul în care ne raportăm la mediul înconjurător. Dacă vom fi atenți unde punem mâinile și apoi ne spălăm cu apă și săpun, multe din aceste cazuri nu or să apară. Dacă vom fi neglijenți cu propriile mâini o să avem o serie de probleme. Contactul cu suprafețele a stat de multe ori la transmiterea virusului. Medicii de familie sunt placa turnantă a acestei pandemii. Ei vor fi primii solicitați telefonic pentru a soluționa problemele", a spus prof dr Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, la Antena 3.

Infecționistul a arătat că nu mai contează din ce țară te întorci în România, sigur vei intra la izolare sau carantină.

„Nu ne mai uităm pe hartă, că ne uităm degeaba. De oriunde venin din lumea asta, vor sta în izolare sau în carantină, timp de 14 zile. Nu mai contează cum e bulina de pe hartă, contează că se întorc în țară. (...) După această perioadă de izolare, aceste persoane probabil vor beneficia de testare pentru a vedea dacă s-au infectat sau nu. Și aici intervin faimoasele rapide, pe care nu le-am folosi până acum!", a explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel