Protejați de COVID-19 timp de doi ani, după vaccinare. Dr Beatrice Mahler: 3 factori care cresc rezistenţa organismului

Cătălina Burghelea / 17 feb 2021 / 11:16

Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la doi ani.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, a spus că este foarte important stilul de viață pe care-l avem, deși ne vaccinăm. "Sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă.", a precizat medicul. 

"Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioadă. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment.

Imunitate o perioadă lungă de timp

Cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală și devin asimptomatice.

Deci avem imunitate o perioadă lungă de timp. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi.

Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată - odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă - sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă. Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem.", a declarat medicul Beatrice Mahler la Digi24.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy