Puericultură: cursuri gratuite la Spitalul Universitar de Urgență București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cursuri gratuie pentru viitoarele mămici și viitorii tătici FOTO: SUUB
Cursuri gratuie pentru viitoarele mămici și viitorii tătici FOTO: SUUB

Spitalul Universitar de Urgență București le reamintește viitorilor părinți că se pot înscrie la cursuri gratuite de puericultură.

Puericultură, cursuri. "A da naștere unui copil aduce cu sine o bucurie imensă, dar implică și o responsabilitate foarte mare: cum ne pregătim pentru întâlnirea cu nou-născutul, cum ne comportăm cu o ființă atât de fragilă și atât de importantă? Informații despre aceste lucruri se găsesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de păreri, dar tocmai aceasta abundență de sfaturi din toate părțile, contradictorii uneori, ne fac să ne întrebăm care este calea cea mai buna de urmat. Ce urmărim prin intermediul proiectului Școala Părinților? Răspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesioniști, la orice întrebare care îi preocupă pe tinerii pe cale să devină părinți", afirmă medicul Adriana Dan, șef secție Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, în cadrul unei postări pe Facebook-ul spitalului, în care reamintește părinților că se fac înscrieri, iar cursurile sunt gratuite.

Puericultură, cursuri: ce vor învăța

Potrivit sursei citate, temele care vor fi abordate la cursuri sunt următoarele: pregătirea gravidei pentru naștere, semnele care anunta demararea travaliului, ce trebuie să conțină bagajul pentru maternitate, alăptarea (avantajele alimentației naturale, stadiile lactației, declanșarea lactației, poziții corecte de alăptare, mituri în alăptare și contraindicațiile alăptării), igiena bebelușului, condiții ambientale, semne de boală ale bebelușului, manevre de bază pentru reanimare la domiciliu, importanța controlelor la medical neontolog/de familie/pediatru.

Modulele vor fi susținute în sala de curs de la etajul 5, în fiecare zi de miercuri, orele 13.00- 16.00. Doritorii se pot înscrie prin telefon la 021.318.05.22 interior 342, de luni până vineri, între orele 9.00 și 13.00. Numărul maxim este de 20 de participanți/curs, în ordinea înscrierii.

Proiectul în baza căruia se desfășoară aceste cursuri a debutat în 1996.

Puericultură, cursuri: cine susține cursurile

Cele două module vor fi susținute de medici și asistente din cadrul secțiilor Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie. La finalul cursului, tatăl va obține atestatul de absolvire curs de puericultură, în baza căruia poate obține un concediu paternal majorat cu încă 10 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel