Cursuri gratuite pentru părinți la Spitalul Universitar București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Orice forma de separare, din orice motiv, intre mama si bebelus e nociva
Orice forma de separare, din orice motiv, intre mama si bebelus e nociva

O nouă serie de cursuri gratuite pentru părinți începe de săptămâna viitoare la Spitalul Universitar de Urgență București.

Cursuri gratuite, părinți. Spitalul Universitar de Urgență București organizează de săptămâna viitoare o nouă ediție a Proiectului "Școala Părinților", anunță reprezentanții unității medicale pe Facebook.

Cursurile sunt gratuite se adresează părinților, atât taților, cât și gravidelor sau femeilor ce au devenit recent mame.

Primele cursuri vor fi susținute de săptămâna viitoare, de miercuri, se arată pe Facebook, între orele 13.00 și 16.00. Ca să vă înscrieți puteți suna la telefonul 021.318.05.22 interior 342, de luni până vineri, între orele 9.00 și 13.00.

Numărul maxim este de 20 de participanți/curs, în ordinea înscrierii.

Cursuri gratuite, părinți: ce se va preda

Printre temele care se vor aborda la cursuri amintim: pregătirea gravidei pentru naștere, semnele care anunta demararea travaliului, ce trebuie să conțină bagajul pentru maternitate, alăptarea (avantajele alimentației naturale, stadiile lactației, declanșarea lactației, poziții corecte de alăptare, mituri în alăptare și contraindicațiile alăptării), igiena bebelușului, condiții ambientale, semne de boală ale bebelușului, manevre de bază pentru reanimare la domiciliu, importanța controalelor la medical neontolog/de familie/pediatru.

„A da naștere unui copil aduce cu sine o bucurie imensă, dar implică și o responsabilitate foarte mare: cum ne pregătim pentru întâlnirea cu nou-născutul, cum ne comportăm cu o ființă atât de fragilă și atât de importantă? Informații despre aceste lucruri se găsesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de păreri, dar tocmai aceasta abundență de sfaturi din toate părțile, contradictorii uneori, ne fac să ne întrebăm care este calea cea mai buna de urmat. Ce urmărim prin intermediul proiectului Școala Părinților? Răspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesioniști, la orice întrebare care îi preocupă pe tinerii pe cale să devină părinți", afirmă medicul Adriana Dan, șefa secției Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

Cursuri gratuite, părinți: obiectivele cursului

Potrivit sursei citate, obiectivele acestui proiect sunt de a oferi educație medicală cuplurilor de viitori părinți pe teme precum: un comportament sănătos în sarcină, urmărirea corectă a sarcinii, semnele de alarmă ce impun consultul medical.

Specialiștii vor să reducă complicațiilor nașterii prin informarea mamelor despre modalitățile de naștere și analgezie, să prevină prematurității prin evitarea factorilor de risc și informarea asupra minimalizării complicațiilor, prin intervenții medicale prenatale, dar și să informeze mamele/familiile despre procesele fiziologice sau patologice (normale sau anormale) postnatale. Nu în ultimul rând, de a oferi oportunități de interacțiune cu specialiștii pentru unele patologii speciale materno-fetale (consultații prenatale).

Cursuri gratuite, părinți: tații vor primi atestate de absolvire

Cele două module de curs – de Obstretică și Neonatologie - vor fi ținute de medici și asistente din cadrul secțiilor amintite, iar la final, tații înscriși vor obține atestate de absolvire curs de puericultură, în baza cărora pot obține un concediu paternal majorat cu încă 10 zile.

„Noi desfășurăm acest proiect de peste 20 de ani (din 1996), ceea ce ne conferă o vastă experiență, dar, începând cu acest an îi dăm o nouă perspectivă, mai tehnică, mai interactivă, mai individualizată, fiindcă vom lucra cu grupe mici de părinți, punând accent pe dobândirea deprinderilor practice și pe subiecte foarte actuale, unele controversate", mai precizează medicul Adriana Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel