Purtarea măștii în aer liber, obligatorie. Unde se aplică măsura

Adisa Codruț |
Data publicării:
Purtatul măștii trebuie să devină o obișnuință   FOTO: Pixabay
Purtatul măștii trebuie să devină o obișnuință FOTO: Pixabay

Un stat european a luat decizia ca masca medicală să fie purtată în aer liber în toată țara.

Purtarea măştii faciale în aer liber devine obligatorie de miercuri în Italia la nivel naţional, în efortul de a reduce creşterea infecţiilor cu coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii după ce guvernul a fost de acord asupra măsurii. Executivul a aprobat un decret de extindere a stării de urgenţă până la 31 ianuarie, pe fondul pandemiei, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului. 
Starea de urgenţă - un răspuns comun la crize naturale sau de sănătate ce permite autorităţilor publice să acţioneze mai rapid, ocolind birocraţia - ar fi expirat la 15 octombrie.

"Măştile faciale trebuie purtate în orice moment", cu excepţia situaţiilor "izolate", de exemplu când eşti singur într-un parc, a explicat ministrul adjunct al sănătăţii Sandra Zampa pentru televiziunea publică RAI. Potrivit acesteia, de la această obligaţie vor fi exceptaţi copiii sub 6 ani şi persoanele cu dizabilităţi sau cu probleme medicale incompatibile cu purtarea măştilor faciale. Purtarea măştii era deja obligatorie pentru activităţi în aer liber în mai multe regiuni italiene, precum Sicilia, Campania şi Lazio, ultimele două incluzând oraşele Napoli şi Roma.

Autorităţile italiene intensifică măsurile antivirus după o creştere a numărului zilnic de infectări, care au atins cel mai înalt nivel de la sfârşitul lunii aprilie. Cu toate acestea numărul îmbolnăvirilor este mult mai mic decât se înregistrează în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, Spania şi Marea Britanie, potrivit Agerpres.

Marţi în Italia au fost raportate 2.677 de noi cazuri şi 28 de decese în precedentele 24 de ore. Bilanţul total este de 330.263 de infectări şi 36.030 de decese

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel