Raed Arafat: 30 de zile fără nunți, botezuri și conferințe. Copiii stau 14 zile acasă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat vineri, 22 octombrie, într-o conferință de presă că nu se vor face nunți, botezuri și evenimente private timp de 30 de zile. Copiii nu merg la școală două săptămâni. Doar creșele rămân deschise.

Autoritățile au interzis organizarea de nunți, botezuri, conferințe și evenimente private timp de 30 de zile. Aceste măsuri restrictive sunt menționate în hotărârea care prelungește starea de alertă. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri, 22 octombrie, într-o conferință de presă că vor fi pedepsiți cei care falsifică certificate verzi COVID. Fapta va fi încadrată ca infracțiune.

”De la ora 22,00, pe întreg teritoriul ţării va fi interzisă circulaţia, mai puţin excepţiile pe care le cunoaşteţi, la care se adaugă persoanele vaccinate sau trecute prin boală şi care trebuie să prezinte organelor de control certificatul respectiv. (...) Pentru magazinele esenţiale se intră cu măsurile de sănătate publică, dar fără certificat verde”, afirmă raed Arafat.

Școala

În ce privește școala, elevii vor sta acasă două săptămâni, conform unui ordin emis de Ministerul Educaţiei. Nici afterschool-urile nu vor funcționa. Excepția - creșele.

”S-a abilitat Ministerul Educaţiei să emită ordinul pentru introducerea vacanţei de 14 zile în tot sistemul şcolar, aici vorbim inclusiv de afterschool-uri care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern. Creşele sunt singurele care vor rămâne deschise”, a mai amintit Raed Arafat. 

Bilanțul COVID de vineri, 22 octombrie

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.534.942 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.814 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.300.368 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.410 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 217sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 43.844 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.10.2021 (10:00) – 22.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 357 de decese (177 bărbați și 180 femei), din care 1 anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel