Raed Arafat, apel: Starea de urgență e menită să ajute; subiectul nu trebuie politizat

Dana Lascu / 15 Martie 2020 / 05:18
Raed Arafat
Raed Arafat

Șeful DSU, dr Raed Arafat publică un mesaj privat al ministrului Vela și face apel la mass-media să adopte „o atitudine civică responsabilă”. El spune că starea de urgență are rolul de a ajuta, nu de a crea probleme.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr Raed Arafat, face apel la mass-media să adopte „o atitudine civică responsabilă", precizând că declararea stării de urgență are rolul de a ajuta, nu de a crea panică sua probleme, și că de aceea subiectul „nu trebuie speculat și nici politizat". Ca să ilustreze apelul său, Raed Arafat publică un mesaj privat primit de ministrul de Interne, Marcel Vela, și pe care avesta i l-a transmis. 

„În urma anunțului domnului președinte despre declararea stării de urgență au început speculațiile, mesajele de panică și mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populației. Au apărut afirmații în mass-media cum că alimentele vor fi raționalizate sau că circulația va fi închisă ... etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situația în glumă arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situația este scăpată de sub control. Mass-media, cei care postează pe rețelele de socializare și fiecare dintre noi, ca cetățeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă", a scris Raed Arafat, sâmbătă noaptea, pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat îndeamnă mass-media și publicul larg la solidaritate și încredere reciprocă.

„Declararea stării de urgență este menită să ajute, să sprijine și în niciun caz să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat și nici politizat. Este nevoie să fim solidari și să avem încredere unii în ceilalți", a adăugat Raed Arafat în mesajul postat.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy