Raed Arafat avertizează: Multă lume vine într-o stare destul de gravă la spital

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
UPU
UPU

Șeful DSU, Raed Arafat, sfătuiește oamenii să anunțe când se testează și nu asculte afirmații care nu au un fundament științific.

Raed Arafat, șeful DSU, avertizează că în ultima perioadă mulți români ajung în stare gravă la spital. Unii pacienți refuză oxigenul. Arafat atrage atenția oamenilor să aibă grijă de unde se informează și dacă simt că ceva nu e ordine să anunțe medicul, nu să stea acasă.

”Vreau să subliniez și să transmit un mesaj. Este ce ne spun colegii noștri și ce observăm pe teren este că multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Comparativ situația de acum cu situația de acum câteva luni este că mai multe persoane se testează, știu că sunt pozitivi, rămân acasă.

Astăzi ni s-a atras atenția că sunt unii care poate se testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negativi. Cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii și ajung la spital tardiv, unde, în final, se dovedește că sunt pozitivi, deci acest lucru trebuie populația să fie foarte atentă la el. 

Revenim la aspectele care sunt foarte importante: să nu asculte recomandări, să nu asculte afirmații care nu sunt bazate științific și care nu vin din partea unor autorități abilitate și din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri  și care sunt împreună cu părerile lor care vine pe bază științifică. 

Astăzi am văzut colegii de la Oradea că au avut unii pacienți care au zis că nu vor să se trateze cu oxigen, deci aceste situații pun viața oamenilor în pericol. Trebuie să avem foarte mare grijă de unde ne luăm informația, iar dacă, într-adevăr, ne simțim că e ceva care nu e în ordine, avem greutate în respirație, sunt probleme, tuse, etc, trebuie consultat medicul imediat. Cei care măsoară oxigenarea și au pulsoximetre, că mulți au luat asta. În momentul în care văd că oxigenul scade și ajunge la 93-92, să se consulte cu medicul, să nu stea acasă până ajunge la 80, la 70, pentru că atunci ajung prea târziu la spital și ajung imediat într-o stare gravă care necesită internare direct în Terapie Intensivă sau pe secțiile care au oxigen ca să fie tratați acolo și pierd o fereastră importantă unde pot să primească tratamente și medicamente la un anumit moment potrivit”, a transmis Raed Arafat, într-o intervenție la Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel