Raed Arafat: de ce a fost necesară prelungirea stării de alertă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat. Foto: DSU
Raed Arafat. Foto: DSU

Raed Arafat a explicat motivele pentru care a fost necesară prelungirea stări de alertă. El a vorbit despre posibilitatea apariției de noi focare.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a vorbit despre motivele pentru care s-a decis prelungirea stării de alertă. El a spus că există pericolul ca oricând să înceapă din nou să crească numărul de îmbolnăviri sau să apară noi focare, însă a spus, de asemenea, că la această fază nu mai sunt necesare achizițiile directe. „După o analiză foarte amănunțită a situației actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, există semne că situația poate oricând să se deterioreze și să avem cel puțin focare serioase sau o situație mai grea dacă nu se respectă purtatul măștilor, distanțarea fizică, triajul la intrare în spații închise, purtatul măștilor în transportul în comun.

Am văzut creșteri care au depășit 300 de cazuri la 24 de ore. (...) În cadrul prelungirii stării de alertă nu se mai regăsesc propuneri privind achiziții directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază”, a declarat Raed Arafat după ședința de Guvern, notează Antena 3.

El a mai arătat că va fi emisă periodic o listă a țărilor cu care urmează reluarea sau, după caz, întreruperea zborurilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel