Raed Arafat: noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândește mult mai repede, e cu 70% mai agresivă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Șeful DSU Raed Arafat a declarat despre noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, depistată în Marea Britanie, că se răspândește mult mai repede și e cu 70% mai agresivă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 ”are o contagiozitate mai mare”, iar cei care se îmbolnăvesc nu ar dezvolta o formă mai gravă.

”Ea (n. r. noua tulpină) duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește mult mai repede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați. Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare. Franța a luat decizia de a închide transporturile aviatice și feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile”, afirmă Arafat

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel