Raed Arafat: noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândește mult mai repede, e cu 70% mai agresivă

Adisa Codruț / 22 dec 2020 / 09:55
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Șeful DSU Raed Arafat a declarat despre noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, depistată în Marea Britanie, că se răspândește mult mai repede și e cu 70% mai agresivă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 ”are o contagiozitate mai mare”, iar cei care se îmbolnăvesc nu ar dezvolta o formă mai gravă.

”Ea (n. r. noua tulpină) duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește mult mai repede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați. Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare. Franța a luat decizia de a închide transporturile aviatice și feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile”, afirmă Arafat

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

 

Articole Recomandate

DOXEPINUM - prospect

05 mai, 23:53

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy