De ce se fac, în ultimele zile, puține teste COVID în România. Explicația lui Raed Arafat

Adisa Codruț |
Data publicării:

Șeful DSU Raed Arafat a declarat miercuri, 16 decembrie, că au scăzut testele la cerere pentru depistarea infecției COVID-19.

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat miercuri, 16 decembrie, că au scăzut testele la cerere pentru depistarea infecției COVID.

”Partea de teste a simptomaticilor, a persoanelor care trebuie să fie testate, asta nu are cum să scadă pentru că dacă ești simptomatic și ai nevoie de test, trebuie să fii testat. Între timp au apărut testele rapide. Clar că unele persoane din ce știm achiziționează teste rapide și se testează singuri. Știm încă că unii care achiziționează teste rapide și văd că sunt pozitivi se izolează la domiciliu, dar nu anunță acest lucru decât dacă apar simptome. Deci acest lucru este real și poate că există realmente din ce auzim. Este foarte greu să vii să îl controlezi. Este foarte important că dacă ai făcut un test rapid și a ieșit pozitiv, măcar să respecți regulile dacă nu ai anunțat mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel