Urmărește dezbaterea live

Raed Arafat: „Nu există nicio garanție” că după cele două săptămâni de vacanță elevii se vor întoarce la școală

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Raed Arafat. Foto: Gov.ro

Nu există nicio garanție că după cele două săptămâni de vacanță care încep luni, elevii își vor relua cursurile în școli, în format fizic, a declarat dr. Raed Arafat. Șeful DSU a precizat că după zece zile se va face o nouă evaluare pentru a vedea cum evoluează situația epidemiologică la nivel național. 

Vacanța impusă de autorități pentru următoarele două săptămâni s-ar putea să fie mai lungă. Cel puțin așa lasă să se înțeleagă șeful DSU, Raed Arafat. 

Întrebat de ce s-a optat pentru vacanță pentru toți elevii şi nu pentru școală online, Raed Arafat a răspuns că „s-a preferat soluția asta (vacanță pentru toți elevii - n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanță, decât să fie online şi să fie o discrepanță între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuții care au fost stabilite mai ales de experții de la Ministerul Educației că asta ar fi soluția mai bună".

Vacanța s-ar putea prelungi

Șeful DSU a mai spus că nu se poate ști cu siguranță dacă elevii vor reveni la şcoală în format fizic după cele două săptămâni de vacanță.

„Nu există nicio garanție (că va începe școala fizic - n.r.) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a precizat dr Raed Arafat, într-o emisiune.

Raed Arafat a mai declarat, la Digi24, că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricțiilor decise de CNSU și care vor intra în vigoare de luni.

Această variantă a fost confirmată și de ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, care a declarat, ieri, că vacanța elevilor, care este propusă pentru o perioadă de două săptămâni, ar putea fi prelungită dacă nu va produce efectele pozitive scontate.

Se poate prelungi dacă nu are efectul scontat

"Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsuri", spune în urmă cu o zi Cseke Attila, referindu-se la vacanța elevilor care începe luni, 25 octombrie.

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, până pe 5 noiembrie. Măsura se aplică școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, ca și after school-urilor, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Măsura trebuie aprobată prin ordin de ministru. Creșele vor rămâne deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel