Raed Arafat: Virusul nu dispare. Ce măsuri de conviețuire ar putea fi luate

Adisa Codruț / 16 apr 2020 / 12:22
Coronavirus
Coronavirus

Raed Arafat, șeful DSU, a de vorbit despre măsurile conviețuire cu virusul care vor trebui luate  până cănd se va găsi un vaccin pentru COVID-19. 

"Până la găsirea unui vaccin sau a unui tratament împotriva COVID-19, măsurile de prevenire: igiena, spălarea pe mâini, masca sau orice acoperă nasul și gura, măsurile de distanțare, adică să stai la masă la o distanță de persoana cealaltă, la locul de muncă - mai multe persoane să lucreze de acasă, acolo unde se poate, toate aceste măsuri multă lume le va lua și va continua până vom vedea mersul virusului. Toate aceste măsuri sunt de conviețuire cu virusul respectiv vor trebui să fie luate și va fi o chestie de responsabilitate a fiecăruia dintre noi. Deci noi trecem la fază de conviețuire cu virusul, care nu dispare și-n fața căruia nu avem protecție, nu avem vaccin. Dacă am fi avut vaccin, era mult mai simplu, dar nu avem, așa că după măsurile de relaxare, vor fi luate cele de conviețuire, care vor fi în mâna populației să le aplice" a transmis Raed Arafat, la Digi24, potrivit DCNews. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy