Rafila, cazul elevului infectat: doar contacții apropiați contează. Măsuri în școală

Dana Lascu |
Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Prof dr Alexandru Rafila a explicat ce trebuie făcut în cazul elevului de clasa a VIII-a care a fost depistat cu coronavirus după ce a participat la pregătirea pentru Evaluarea Națională și care sunt riscurile. 

Prof dr Alexandru Rafila a subliniat că, în cazuri precum cel al elevului depistat cu coronavirus, care a mers la școală timp de două zile, timp în care a luat contact cu colegi și profesori, dacă cineva a fost la distanță nu înseamnă automat și că a fost expus.

„Trebuie făcută ancheta epidemiologică. Trebuie identificați contacții apropiați, deci nu orice contact a avut elevul, ci doar cei cu care a interacționat o perioadă mai lungă de timp și bineînțeles ei trebuie monitorizați în următoarele două săptămâni. Dacă în intervalul de două săptămâni apar simptome, atunci ei sigur vor fi îndrumați spre un spital de boli infecțioase. (...) Acuma depinde ce înseamnă „au intrat în contact” Contactul apropiat înseamnă una, faptul că cineva a fost la distanță de câțiva metri de elevul respectiv nu înseamnă că discutăm despre o persoană care a fost expusă infecției cu coronavirus. Și atunci sigur că în afara măsurilor igienice care vor fi luate cu siguranță în acea școală și probabil că activitatea va fi întreruptă cel puțin 24 de ore, v-am spus că se va face monitorizarea tuturor contacților apropiați", a explicat Alexandru Rafila, la Digi24

Elevul depistat infectat cu coronavirus a participat la pregătirea pentru Evaluarea Naţională, săptămâna trecută, miercuri și joi. Miercuri, bunica sa, care urma să fie operată, a fost testată pentru COVID-19 și a ieșit pozitivă. Până în acest moment aproape toată familia celor doi a fost testată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel