Rafila: Dosarul anticorpilor monoclonali cu care s-a vindecat Donald Trump de COVID, la EMA. România i-ar putea folosi

Dana Lascu |
Data publicării:
Cocktailul de anticorpi Regeneron se administrează sub formă de picaturi. Foto: Pexels
Cocktailul de anticorpi Regeneron se administrează sub formă de picaturi. Foto: Pexels

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof dr Alexandru Rafila, a declarat că dosarul anticorpilor monoclonali ca tratament pentru COVID-19 se află la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), iar în momentul autorizării, România ar putea să îl ia în considerare. E vorba de Regeneron, tratamentul care l-a vindecat pe fostul președinte american Donald Trump. 

„În SUA este un tratament deja disponibil. Este un tratament util, dar este mult mai costisitor. (...) Și chiar dacă ai un astfel de tratament, sunt persoane care poate ajung mai târziu să beneficieze (...) și atunci poate starea lor de sănătate poate fi afectată și viața poate fi pusă în pericol. Eu prefer, ca om de sănătate publică, prima variantă, cea a prevenției, în locul tratamentului. Încă nu este disponibil în România. Știu că există la Agenția Europeană pentru Medicamente ( EMA) dosarul acestor anticorpi monoclonali și, în momentul în care vor fi autorizați pentru utilizare în Uniunea Europeană, sigur că și România ar putea să ia în considerare utilizarea acestor anticorpi monoclonali ca și tratament în infecția cu noul coronavirus”, a explicat prof dr Alexandru Rafila, la Târgu Mureș, într-o conferință de presă.

El a precizat că există două sau trei companii producătoare de anticorpi monoclonali, în SUA și Coreea de Sud, adăugând că inclusiv în România s-au desfășurat o serie de studii privind utilizarea acestora.

„La Institutul 'Matei Balș' s-au desfășurat mai multe studii clinice privind utilizarea acestor anticorpi monoclonali, sigur că sunt foarte eficienți și pentru pacienții noștri care au beneficiat de acest tratament. A fost și fostul președinte al SUA care a beneficiat de acest tratament, considerat experimental la acea vreme”, a menționat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel