Raluca Turcan, Marcel Boloș și Nicușor Dan, testați pentru COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Nicușor Dan, Marcel Boloș și Raluca Turcan. Foto: DC Medical
Nicușor Dan, Marcel Boloș și Raluca Turcan. Foto: DC Medical

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și primarul ales al Capitalei Nicușor Dan, au anunțat că se vor testa pentru COVID-19, deși niciunul nu este contact direct, ci doar au fost în preajma premierului Ludovic Orban care a intrat în contact cu o persoană pozitivă. 

Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au declarat că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Și domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar și așteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face și eu”, a precizat Turcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

Ministrul Marcel Boloș a declarat că s-a testat voluntar „de vreo trei ori până acum”. „Mă voi testa din nou, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”, a adăugat el.

Și primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că se va testa în cursul zilei de luni pentru a afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut la finalul aceleiași conferințe de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

„Am fost într-o emisiune tv, miercuri (...). Nu intru în definiţia contactului, dar aseară am aflat informaţia și în cursul zilei de astăzi (n.r. - luni) am să mă testez.  (...)Există niște normative care reglementează această chestiune. Conform definiţiei de caz nu sunt contact direct, nu am această obligaţie legală. În cursul zilei de azi o să fac testele. (...) Nu o să fac teoria contactului direct, care depinde de momentul în care acest contact a avut loc, însă în acest moment cadrul legal nu mă obligă să fac nimic. În mod voluntar eu voi merge să vă testez”, a precizat Nicușor Dan.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în același platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel