Raportările zilnice ale infectărilor cu noul coronavirus, cât de reale sunt: explicațiile unui medic

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Dr. Adina Alberts a explicat pe pagina sa de socializare cum, zilnic, rămân neînregistrați pacienți testați pozitiv la noul coronavirus.

Cifrele publicate de autorități reprezentând numărul infectărilor zilnice ar putea să nu fie reale. Un medic relatează că testele rapide pe care le face la clinică nu sunt raportate nicăieri, iar pacienții care ies pozitivi, unii dintre ei au sunat degeaba la DSP pentru a se înregistra, pentru că, nerăspunzând nimeni, aceștia au rămas acasă, conformați pozitivi la testul rapid, dar fără un test PCR.
Iată cum explică dr. Adina Alberts situația:

„Din cele 24 de testări efectuate azi, 2 au fost pozitive. Ambele persoane aveau simptome specifice clare, nu foarte intense însă, lipsa mirosului și durerile osteo-musculare fiind prezente la ambii bărbați. 29 și 40 de ani, cu familii, cu copii, toți membrii familiilor lor prezentând aceleași simptome de “răceală”. 
Câteva lucruri desprinse din activitatea mea de azi mi se par importante:
1. Rezultatele testelor rapide Covid-19 Ag nu se raportează nicăieri. Mi se pare o mare lipsă de disciplină medicală. Am întrebat la DSP și la ISU. Am primit același răspuns. Se iau în calcul doar testările PCR. 
Cei doi bărbați pe care i-am testat azi pozitiv nu vor mai face niciun RT-PCR. Au sunat 4-5 zile la DSP și, cum nu le-a răspuns nimeni, au decis să se testeze în privat alegând cele mai rapide și simple teste, testele COVID-19 AG. Mai departe, acești pacienți se vor izola la domiciliu, își vor contacta proprii medici de familie și vor urma sfaturile acestora.
2. Din raportările zilnice ne scapă foarte mulți bolnavi de COVID-19, aceia cu simptome inexistente, ușoare sau medii. Aceia care chiar și-au dorit să respecte reglementările în vigoare, dar DSP-ul nu a răspuns. Eu cred că rata de infectare este mult mai mare decât cea vehiculată de autorități. Prin cele două teste pozitive de azi, eu am evidențiat în fapt minim 8 persoane pozitive, adică cei doi bărbați menționați mai sus, plus toți ceilalți membri ai familiilor lor. Dacă extrapolăm cele constate azi, la numărul de noi infectări raportat azi de oficialități, ar trebui să multiplicăm 6481 cu cel puțin o medie de 2... Dacă nu chiar cu 3...
Mda, cam așa arată situația reală! 
***
Vă recomand, mai mult ca oricând, să aveți grijă de persoanele cu risc!!! Nu vă expuneți părinții și bunicii necugetat! Nu-i vizitați dacă aveți simptome sugestive. Testați-vă imediat ce începeți să vă simțiți rău! Ceea ce pentru dvs poate să fie o simplă răceală, pentru persoanele cu risc reprezintă, cel mai adesea, sfârșitul”, a scris pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel