Realitatea virtuală, utilizată în sprijinul copiilor cu autism la un centru special din Marea Britanie

Un centru de îngrijire specializată din Marea Britanie foloseşte căşti de realitate virtuală (VR) şi procedura analizei datelor pentru a ajuta copiii cu autism să se adapteze la scenarii cu care nu sunt familiarizaţi.

Personalul din cadrul Prior's Court, un centru situat în comitatul Berkshire, din sudul Angliei, speră ca această metodă de vârf tehnologică să ajute elevii să se adapteze la lumea reală şi să se bucure de experienţe noi cum ar fi schiul virtual sau scufundările, notează Agerpres.

Persoanele cu autism pot percepe anumite situaţii necunoscute drept stresante.

Scenariile realizate cu ajutorul realităţii virtuale pot ajuta copiii să se familiarizeze cu situaţii precum o vizită la mall sau călătoria cu avionul, fără să părăsească confortul şi siguranţa sălii de clasă.

"Tinerii noştri au dificultăţi în ceea ce priveşte activităţile senzoriale aşa că li se pare copleşitor să meargă în locuri foarte aglomerate, sau să se deplaseze într-un spaţiu necunoscut", a declarat pentru Reuters Nuno Guerreiro, profesor de informatică la şcoala din cadrul Prior's Court.

"Le plac lucrurile familiare, le place rutina. Echipamentele VR permit acestora să experimenteze noi realităţi şi, probabil, îi ajută să facă tranziţia către un spaţiu nou".

Prior's Court oferă servicii de îngrijire pentru circa 95 de tineri cu autism în formă severă, inclusiv persoane cu autism non-verbal care nu pot comunica cu ceilalţi.

Organizaţia caritabilă speră că şi procedura analizei datelor va fi de ajutor. Aceştia testează un nou sistem de colectare a datelor, denumit Prior Insight, care compune o imagine detaliată a unei zile din viaţa unei persoane asistate, inclusiv alimentele pe care aceasta le-a consumat, nivelul de activitate fizică şi modul în care se comportă.

"Aceste informaţii analizează elemente precum anumite incidente, perioade de criză, alimente şi lichidele consumate, frecvenţa cu care folosesc toaleta, igiena personală, activităţi, date despre somn", a spus conducătoarea proiectului, Elaine Hudgell.

"Sperăm să creştem nivelul de cunoaştere şi conştientizare despre lumea tinerilor care suferă de autism la Prior's Court şi, ca în timp, să fim capabili să putem împărtăşi informaţiile cu alte persoane care se ocupă de sprijinirea persoanelor cu autism", a subliniat Hudgell

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel