Refugiată din Ucraina, decedată după ce a ajuns în Republica Moldova. I s-a făcut rău după ce a trecut granița. ANUNȚ OFICIAL

Dana Lascu |
Data publicării:
Zeci de mii de oameni sunt la grnițele Republicii Moldova. Foto: MIniterul Sănătății al Republicii Moldova / Facebook
Zeci de mii de oameni sunt la grnițele Republicii Moldova. Foto: MIniterul Sănătății al Republicii Moldova / Facebook

Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat că o femeie în vârstă de 63 de ani, refugiată din Ucraina, a decedat după ce i s-a făcut rău imediat ce a trecut granița. Din păcate, medicii moldoveni nu au mai putut să o resusciteze. 

Femeia a mers 50 de ore ca să ajungă în Republica Moldova, dar la vama de a Palanca-Maiaki-Udobnoe i s-a făcut rău, pierzându-și cunoștința. Medicii moldoveni au încercat să o resusciteze, dar nu au reușit. 

„Astăzi, o femeie originară din orașul Herson, Ucraina, în vârstă de 63 de ani a decedat pe teritoriul Republicii Moldova. Femeia a parcurs mai bine de 50 de ore, iar ajunsă la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe i s-a făcut rău, pierzându-și cunoștința.

A intervenit de urgență personalul medical al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ulterior a fost antrenat echipajul SMURD, după care o ambulanță specializată a preluat-o pentru transportare la spital.

Cu regret, toate măsurile de resuscitare, inițiate fără întârziere de medici și continuate pe ambulanță nu s-au soldat cu succes. Pacienta a decedat, preliminar din cauza unui sindrom coronarian acut.

Exprimăm condoleanțe familiei”, au anunțat reprezentanții MinisteruluI Sănătății din Republica Moldova, pe pagina oficială de Facebook a instituției. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel